Ο Elon Musk απειλεί με απολύσεις στη Κίνα εξαιτίας των πολύ χαμηλών πωλήσεων του Model S

Ο Elon Musk είναι έτοιμος για δραστικά μέτρα, ακόμα και να απολύσει διευθυντικά στελέχη, άτομα με γνώση του θέματος, μετά τις πολύ αδύναμες πωλήσεις του Model S στη Κίνα, κάτι που θέτει σε κίνδυνο τα φιλόδοξα σχέδια παγκόσμιας επέκτασης της εταιρίας του.

Η Tesla πούλησε περίπου 120 αυτοκίνητα στην Κίνα τον περασμένο μήνα, νούμερο αρκετά χαμηλότερο από τους επιθετικούς στόχους που είχε θέσει η εταιρεία,

με τον Musk να έχει προηγουμένως δηλώσει ότι οι πωλήσεις της Κίνας θα μπορούσαν να ανταγωνιστούν εκείνες στις Ηνωμένες Πολιτείες ήδη από το 2015.

Η αντίδραση του Νοτιοαφρικάνου επιχειρηματία ήταν αρκετά πιο ωμή στο εσωτερικό e-mail προς τους διευθυντές στα τέλη Ιανουαρίου, απειλώντας με απολύσεις ή υποβιβασμού των managers της χώρας, αν αυτοί δεν είναι προς μια σαφή πορεία για θετικές μακροπρόθεσμες ταμειακές ροές.

Αντίκτυπο των παραπάνω είναι και η πτώση κατά 9%, της μετοχή της εταιρίας, με τον Musk να οφείλονται στο γεγονός πως δεν υπάρχει αρκετά αναπτυγμένο το δίκτυο ταχυφορτιστών της εταιρίας. Η Tesla έχει ήδη ανακοινώσει πως θα επεκτείνει κι’άλλο το δίκτυο των ταχυφορτιστών σε όλο το κόσμο.

Bonus! Δες ακόμη ένα video που μας δείχνει την επιτάχυνση του Model S 85D

Keywords
Τυχαία Θέματα