Ντεμπούτο στη Φρανκφούρτη η Mercedes-Benz S500 Plug-in Hybrid

18:49 5/7/2013 - Πηγή: AutoBlog

Στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο η Mercedes-Benz θα παρουσιάσει την plug-in υβριδική έκδοση, της νέας S-Class. Θα ονομάζεται S500 Hybrid Plus και από τις βενζινοκίνητες και πετρελαιοκίνητες εκδόσεις, θα ξεχωρίζει από τη νέα γρίλια, τις νέες απολήξεις των εξατμίσεων και τον νέο πίσω προφυλακτήρα ο οποίος διαθέτει και πορτάκι για τη πρίζα φόρτισης των μπαταριών.

Στη Γερμανία θα κοστίζει λιγότερο από €100.000 και μηχανικά θα φορά τον V6 3,5-λίτρων

κινητήρα ο οποίος συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 80 kW (109 ίππων) που τροφοδοτείται από μπαταρίες ιόντων-λιθίου, δίνοντας στο αυτοκίνητο μέση κατανάλωση κοντά στα 3 λίτρα/100 χλμ., με 70 γρ/χλμ εκπομπές CO2. Τα νούμερα αυτά είναι αντίστοιχα με τα αυτά της Porsche Panamera S E-Hybrid.

Όπως διέρρευσε κατά τη διάρκεια μιας παρουσίασης που έγινε στη πόλη Sindelfingen της Γερμανίας, στο μέσω της οθόνης του συστήματος πολυμέσων θα υπάρχει ένδειξη “E Drive” μαζί με μια ένδειξη μπαταρίας. Ο ηλεκτροκινητήρας θα είναι τοποθετημένος πίσω από την κανονική μηχανή, με τη συστοιχία των μπαταριών να είναι τοποθετημένες στο χώρο αποσκευών.


[Πηγή: Autocar]

Keywords
Τυχαία Θέματα