Νέο, αναβαθμισμένο με «μάρκες» κινητήρα έφερε η Honda στη Ρωσία, θα τον έχει μόνο ο Alonso

Μόλις χθες διαβάσαμε τον επί κεφαλής της Honda F1, Yasuhisa Arai, να λέει πως δεν υπάρχει καθορισμένο σχέδιο για τη χρησιμοποίηση των υπόλοιπων 4 «μαρκών» που είχαν στη διάθεσή τους για την αναβάθμιση του RA615H. Σήμερα, όμως, μαθαίνουμε ότι οι Ιάπωνες θα έχουν ένα νέο κινητήρα στη Ρωσία, ο οποίος έχει βελτιωθεί με τη χρήση των 4 «μαρκών» και θα χρησιμοποιηθεί μόνο από τον Fernando Alonso.

Οι

«μάρκες» αυτές στη χρησιμοποιήθηκαν για την εξάτμιση και την καύση του κινητήρα, και στο πίσω μέρος της MP4-30 του Ισπανού, θα βρίσκεται νέος κινητήρας εσωτερική καύσης (θα είναι ο 10ος για φέτος), νέο turbo, νέα MGU-H, νέες μπαταρίες και νέα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου. Ο Ferni θα χρησιμοποιήσει τον κινητήρα στο FP1 και στη συνέχεια θα έχει ξανά τον κινητήρα που είχε στην Ιαπωνία, στα πλαίσια δοκιμών από τους μηχανικούς.

Είναι πολύ νωρίς για το αν η McLaren αποφασίσει να χρησιμοποιήσει τον αναβαθμισμένο κινητήρα στις κατατακτήριες και τον αγώνα, κάτι που, αν συμβεί, θα στείλει τον Alonso στο πίσω μέρος του grid για την εκκίνηση. Επιπλέον, ο Jenson Button θα πρέπει να περιμένει για να πάρει και αυτός το νέο power unit, κάτι που είναι πιθανό να συμβεί στο Grand Prix του Austin.

Keywords
Τυχαία Θέματα