Νέες φωτογραφίες της Ferrari SP12 EC του Eric Clapton

Ο Eric Clapton έδωσε μια συνέντευξη στο επίσημο περιοδικό της Ferrari και μεταξύ άλλων μίλησε τόσο για την one-off SP12 EC αλλά και για το πως κατέστρεψε κάποτε μια 512BB, αφού την είχε τρακάρει όταν ήταν μεθυσμένος.

Η Ferrari SP12 EC είναι το δωδέκατο one-off αυτοκίνητο του προγράμματος SP (Special Project) της Scuderia. Έχει σχεδιαστεί από το Centro Stile Ferrari,

τον οίκο Pininfarina και τους μηχανικούς του Maranello και βασίζεται πάνω στην 458 Italia. Οι φήμες μιλούν ότι ο μουσικός έδωσε 3 εκατ. λίρες (3.6 εκατ. ευρώ) για να την κάνει δική του και χρειάστηκαν 2 χρόνια ώστε να κατασκευαστεί.

Η one-off Ferrari είναι εμφανώς επηρεασμένη στιλιστικά από την 512BB με μεγάλη γρίλια εμπρός, αεραγωγούς στο καπό και πάνω από τους πίσω τροχούς και διχρωμία στο αμάξωμα. Το εσωτερικό έχει παραμείνει εργοστασιακό.

Ο Clapton ήθελε να τοποθετήσει στο αυτοκίνητο έναν V12 κινητήρα, αλλά λόγω χώρου, τελικά επιλέχθηκε η χρήση ενός V8 4.5-λίτρων απόδοσης 570 ίππων με 540 Nm ροπής. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε λιγότερο από 3.4 δευτ, με τελική ταχύτητα 325 χλμ/ώρα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα