Με τον 1000αρη Ecoboost το νέο Ford Fiesta ST;

Το Fiesta ST είναι ένα από τα αγαπημένα μικρά hot hatch και για πολλούς θεωρείται ο βασιλιάς της κατηγορίας. Άψογη οδηγική συμπεριφορά, χειροκίνητο κιβώτιο και ένας δυνατός κινητήρας εγγυούνται ότι θα προσφέρουν χαρά στον οδηγό. Όπως ήδη ξέρεις μέσα στο 2017 θα δούμε την νέα γενιά του Fiesta, οπότε η Ford έχει ξεκινήσει τα σχέδια για την αντικατάσταση

του Fiesta ST, που έχει το δύσκολο ρόλο να βελτιώσει ένα ήδη πολύ καλό αυτοκίνητο.

Τα σημαντικότερα νέα για την νέα γενιά από ότι φαίνεται θα είναι κάτω από το καπό. Το τωρινό ST φοράει έναν τετρακύλινδρο 1,6 λίτρων με 182 άλογα και πρόσφατα ανέβηκε στα 200 άλογα για το ST200. Η νέα γενιά είναι πιθανό να φοράει μια βελτιωμένη εκδοχή του πολυφορεμένου 1000αρη Ecoboost στην θέση του 1,6 turbo με απόδοση πάνω από 200 άλογα. Μέχρι στιγμής το πιο δυνατό Fiesta με αυτόν τον κινητήρα ήταν το Fiesta Red and Black Edition με απόδοση 140 άλογα, με την Ford να ετοιμάζεται να τον ανεβάσει στα 205 άλογα, καθώς σε αυτή την απόδοση ισχύος τοποθετείται στα μονοθέσια της Formula Ford.

Ο Darren Palmer, επικεφαλής για τα μικρά αυτοκίνητα της Ford, δήλωσε σε συνέντευξη που έδωσε:

Βλέπουμε όλο και περισσότερο τι μπορούμε να κάνουμε σε εξέλιξη με αυτόν τον κινητήρα (1,0 Ecoboost) και τα σημάδια είναι ενθαρρυντικά. Είναι ένας καταπληκτικός κινητήρας, ακούγεται υπέροχα και διαθέτει τόνους ροπής όταν το turbo σηκώνει πίεση, οπότε τον έχουμε στα υπόψιν μας για το επόμενο ST. Υπάρχει μια τεράστια ζήτηση για το ST, το βλέπουμε τώρα και με το ST200, αλλά θέλουμε να προσφέρουμε περισσότερα και έτσι αναμένουμε μεγαλύτερη απόδοση και αποτελεσματικότητα.

Με την χρήση του 1000αρη κάτω από το καπό του Fiesta ST η εταιρεία θέλει να επωφεληθεί από το μειωμένο βάρος σε σχέση με τον βαρύτερο σημερινό 1600αρη και να μειώσει την κατανάλωση αλλά και τους ρύπους κάτω από τα 138 γρ/χλμ CO2 του σημερινού μοντέλου. Ακόμη η χρήση του συγκεκριμένου κινητήρα ίσως οδηγήσει την εταιρεία να προβεί σε αλλαγές στα εργοστάσια κατασκευής των κινητήρων της, με την Ford να δηλώνει ήδη πως θα μειώσει την παραγωγή των τετρακύλινδρων κινητήρων στο εργοστάσιο της στην Νότια Ουαλία.

Ο Palmer είπε ότι η βελγική ομάδα εξέλιξης του Fiesta ST έχει βαλθεί να κάνει το τιμόνι του “τέλειο” και για τον λόγο αυτό έκαναν τόσες μικρομετρικές ρυθμίσεις στο καλιμπράρισμά του για να βεβαιωθούν ότι είναι ακριβώς τόσο κοφτερό, όπως θα έπρεπε να είναι σε ένα Fiesta. Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι η Ford ξέρει ότι διαθέτει ένα από τα δημοφιλή supermini και θέλει να αξιοποιήσει την δημοτικότητα του, για αυτό “θα παίξει δυνατά με το νέο Fiesta”.

Keywords
Τυχαία Θέματα