Μάθε τα πάντα για τον νέο 1.6 i-DTEC Earth Dreams κινητήρα της Honda

Ο νέος πετρελαιοκινητήρας 1.6 i-DTEC είναι ο πρώτος της σειράς Earth Dreams Technology της Honda που λανσάρεται στην Ευρώπη και θα τοποθετηθεί αρχικά το Honda Civic στις αρχές του 2013. Αποδίδει 120 άλογα με 300 Nm ροπής στις 2.000 σ.α.λ, εκπέμποντας μόλις 94 γρ/χλμ CO2.

Ο νέος 1.6 i-DTEC έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για την Ευρωπαϊκή αγορά σύμφωνα με τις αυξανόμενες ανάγκες

των πελατών για κινητήρες diesel χαμηλών ρύπων. Θα κατασκευάζεται αποκλειστικά για την Ευρωπαϊκή αγορά  στις Ευρωπαϊκές εγκαταστάσεις παραγωγής της Honda στο Swindon στη Μ. Βρετανία. Κάτι που καταδεικνύει τη σπουδαιότητα του νέου πετρελαιοκινητήρα στα σχέδια πωλήσεων της Honda στην Ευρώπη, είναι η εγκατάσταση μιας νέας, ειδικής γραμμής παραγωγής στο Βρετανικό εργοστάσιο της Honda (HUM). Η νέα γραμμή μπορεί να παράγει μέχρι 500 κινητήρες diesel την ημέρα, λειτουργώντας σε δύο βάρδιες που ισοδυναμεί με 1 κινητήρα κάθε 138 δευτερόλεπτα. Στη νέα γραμμή θα παράγεται ο νέος 1.6 i-DTEC μαζί με τους ήδη υπάρχοντες κινητήρες 2.2- i-DTEC.

Ο 1.6 i-DTEC diesel θα χρησιμοποιηθεί και στο νέο CR-V (που επίσης κατασκευάζεται στο HUM) μέσα στο 2013, ενώ μελλοντικά, η φιλοσοφία Earth Dreams Technology θα διέπει όλα τα κινητήρια σύνολα της Honda.

Το Νέο Civic 1.6 i-DTEC Lightest Diesel Engine in its class

Ο νέος 1.6 i-DTEC της Honda αποτελείται από μία αλουμινένια κυλινδροκεφαλή που συνδέεται σε ένα ‘open deck’ (με διάκενο μεταξύ χιτωνίων και μπλοκ κυλίνδρων). Είναι ο ελαφρύτερος diesel στην κατηγορία του, ζυγίζοντας 47 κιλά λιγότερο από τον 2.2 i-DTEC της Honda. Κάθε εξάρτημα έχει επανασχεδιαστεί με κριτήριο τη μείωση του βάρους και των διαστάσεων, ενώ προηγμένες τεχνικές παραγωγής είχαν ανάλογη συμβολή.

Το πάχος των τοιχωμάτων των κυλίνδρων έχει μειωθεί στα 8mm, συγκριτικά με τα 9mm του 2.2 i-DTEC, σημαντικό για κινητήρα diesel.  Επιπλέον ελαφρύτερα έμβολα και μπιέλες έχουν χρησιμοποιηθεί στον 1.6 i-DTEC.

Μειωμένη Μηχανική Τριβή

Κύριος στόχος για τους μηχανικούς εξέλιξης της Honda ήταν η μείωση μηχανικής τριβής του κινητήρα 1.6 i-DTEC σε επίπεδα βενζινοκινητήρα. Ο Tetsuya Miyake δήλωσε:

Όλα τα περιστρεφόμενα μέρη βελτιστοποιήθηκαν με γνώμονα τη μείωση της τριβής. Για παράδειγμα έχει χρησιμοποιηθεί κοντύτερη και λεπτότερη ποδιά εμβόλου. Στις 1500rpm, ο κινητήρας 1.6 i-DTEC έχει περίπου 40% λιγότερη μηχανική τριβή από τον 2.2 i-DTEC.

Αυτό όχι μόνο μειώνει τις εκπομπές ρύπων και την κατανάλωση αλλά βελτιώνει και την απόκριση του κινητήρα, με ή χωρίς γκάζι, δημιουργώντας συνθήκες για πιο απολαυστική οδήγηση. Έχουμε μειώσει τη μηχανική τριβή του κινητήρα σε επίπεδο αντίστοιχο ενός σημερινού κινητήριου συνόλου βενζίνης, που είναι εξαιρετικό επίτευγμα.

Έξυπνος Υπερτροφοδοτότης

Η 4η γενιά του υπερτροφοδότη Garrett που χρησιμοποιεί ο 1.6 i-DTEC υιοθετεί αποδοτική σχεδίαση μεταβλητών πτερυγίων και η ταχύτητα περιστροφής του ελέγχεται με ακρίβεια από τα ηλεκτρονικά του αυτοκινήτου, ελαχιστοποιώντας έτσι την υστέρηση τούρμπο (tur

Keywords
Τυχαία Θέματα