Κοντά στο πράσινο φως το νέο Ford Focus RS;

Είναι πάντα περίεργο όταν ενώ μία φήμη έχει χάσει την ορμή της, εμφανίζεται σχεδόν από το πουθενά ξανά και μάλιστα από αξιόπιστη πηγή. Σε βάζει σε σκέψεις. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, το κεντρικό θέμα είναι η επόμενη γενιά του θρυλικού πλέον, Ford Focus RS. Τι γίνεται ακριβώς;

Πρώτα, ας ξεκαθαρίσουμε πως το αυτοκίνητο ακόμα δεν έχει πάρει το πράσινο φως. Οι μηχανικοί όμως, ξέρουν ακριβώς τι θέλουν από το hot hatch και πώς ακριβώς μπορούν να το πάρουν. “Θέλεις τουλάχιστον 320 άλογα” δήλωσε ο πληροφοριοδότης

του Top Gear στο Αγγλικό περιοδικό. Πώς θα τα πάρεις; Με δεδομένο πως οι δεσμοί με την Volvo έχουν κοπεί, η λύση του turbo πεντακύλινδρου δεν είναι στο τραπέζι. Υπάρχει όμως έτοιμη εναλλακτική. Ο 2.3 λίτρων υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος που θα τοποθετηθεί και στη νέα Mustang. Φυσικά στο Focus θα είναι τοποθετημένος εγκάρσια και αυτό απαιτεί λίγη δουλειά αλλά δεν γίνεται να τα έχεις όλα δικά σου.

Όλη αυτή η ισχύς, παρότι υπάρχει τετρακίνητη εκδοχή αυτής της πλατφόρμας στο “πρόσωπο” του νέου Kuga, θα πηγαίνει στους εμπρός τροχούς. Η προοπτική ενός αλά-Golf R τετρακίνητου Focus RS αποκλείστηκε αρκετά νωρίς από τους μηχανικούς. Το βασικό πρόβλημα ήταν πως η τετρακίνηση του Kuga δεν θα χωρούσε στο χαμηλό, sport Focus χωρίς να κοπεί το πάτωμα και εκτός αυτού, θα πρόσθετε επιπλέον, αχρείαστο βάρος. Επιπλέον, η RevoKnuckle εμπρός ανάρτηση θα επιστρέψει δριμύτερη για να περιοριστεί το φαινόμενου του torque-steer καλύτερα από ότι με το ηλεκτρονικό σύστημα του Focus ST.

Από εκεί και πέρα, τα υπόλοιπα είναι εύκολα. Μεγαλύτερα φρένα, φαρδιά ελαστικά και ένα εξωφρενικό bodykit, του βάζεις την τιμή στο παρμπρίζ και περιμένεις τις παραγγελίες. Το πρόβλημα όμως αναφέρθηκε από την δεύτερη κιόλας παράγραφο. Το αυτοκίνητο δεν έχει πάρει το πράσινο φως. Κανείς δεν ξέρει γιατί. Δημιουργούν προσδοκίες; Περιμένουν κάτι; Μήπως θα βγει το Fiesta RS και επειδή για κάποιον περίεργο λόγο η Ford “δεν πουλάει δύο RS μοντέλα ταυτόχρονα” το Focus RS είναι στην αναμονή; Όπως και να έχει, η αναβίωση αυτής της φήμης προκαλεί ερωτηματικά.

[Πηγή: Top Gear]

Keywords
Τυχαία Θέματα