Και η Opel μειώνει τη παραγωγή της στη Ρωσία

Μετά την VW και η Opel προχώρησε στη μείωση της παραγωγής της επί Ρωσικού εδάφους. Συγκεκριμένα η Opel μείωσε τη παραγωγή του εργοστασίου της στην Αγίου Πετρούπολη κατά μια βάρδια -από δυο σε μια-, εκεί όπου κατασκευάζονται τα Opel Astra και Chevrolet Cruze. Η Opel

θα προσφέρει εθελούσια αποχώρηση στους 500 από τους 2.000 υπαλλήλους του εργοστασίου, ενώ θέλει να χρησιμοποιεί περισσότερους τοπικούς προμηθευτές για να κρατήσει το κόστος χαμηλά.

Το 2013, η Ρωσία ήταν η τρίτη μεγαλύτερη αγορά της Opel πίσω από αυτές της Μεγάλης Βρετανίας και της Γερμανίας, με τον Dr. Karl-Thomas Neumann, CEO της Opel να δηλώνει πως η απόφαση μείωσης της παραγωγής συνέβη λόγω της αποδυνάμωσης της ισοτιμίας του ρουβλιού αλλά και της κατάστασης που επικρατεί στη περιοχή με την ένταση στην Ουκρανία. Η αγορά της Ρωσίας έχει μειωθεί κατά 12,1% κατά τους πρώτες οκτώ μήνες του 2014, με το μερίδιο της αγοράς της GM (Opel, Chevrolet και Cadillac) να μειώνεται από το 9% στο 7,8%.

Ωστόσο η Opel δηλώνει πως θα παραμείνει προσηλωμένη στις επενδύσεις της στην GM Avtovaz, ώστε το 2016 να βγει στην αγορά η επόμενη γενιά του Chevrolet Niva.

Keywords
Τυχαία Θέματα