Και η Haas θέλει μόνο ένα τύπο κινητήρα στη Formula 1

Διχασμένη εμφανίζεται η Formula 1 όσον αφορά το θέμα του νέου, πιο οικονομικού κινητήρα που η FIA σκοπεύει να εισάγει το 2017. Τα παράπονα για τις υψηλές τιμές των κινητήρων ήταν πολλά, έτσι η FIA έριξε στο τραπέζι αρχικά την πρόταση για επιβολή ενός cost cap. Η Ferrari αρνήθηκε και η Παγκόσμια Ομοσπονδία θα δεχτεί στο μέλλον αιτήσεις από ανεξάρτητους

κατασκευαστές.

Η Mercedes διαφωνεί με αυτό, τονίζοντας πως ο νέος κινητήρας μπορεί να βρεθεί μπροστά από τους τωρινούς, ενώ αντίθετη άποψη έχει η Force India. Άποψη στο θέμα έχει ο Gene Haas, ιδιοκτήτης της ομώνυμης εταιρείας που εισέρχεται στη Formula 1 τη νέα σεζόν, εξηγώντας γιατί πρέπει να μην υπάρχει δεύτερος κινητήρας.

Αν ο νέος φθηνότερος κινητήρας έχει περισσότερη ιπποδύναμη από τους τωρινούς, τότε όλοι, σε έναν ή δύο αγώνες, θα θέλουν τον νέο κινητήρα. Νομίζω ότι είναι θέμα απόδοσης και όχι τόσο κόστους. Δε θα είχε νόημα ένας πιο αδύναμος κινητήρας που να είναι πιο φθηνός, επειδή έτσι θα ήσουν μόνο πίσω. Για ‘μένα, αυτό δεν είναι το DNA της Formula 1, η οποία έχει πάντα τα υψηλότερα πρότυπα, την υψηλότερη απόδοση και την καλύτερη μηχανική. Κατά τη γνώμη μου, θα υπάρξει περισσότερη σύγχυση απ’ ό,τι πραγματικά αξίζει.

Αυτοί οι κινητήρες τυπικά τρέχουν για 5 χρόνια, έτσι θα πρέπει να είμαστε τουλάχιστον ακόμα 3 χρόνια μ’ αυτούς, επειδή είναι αδύνατο να αλλάξεις αμέσως κινητήρα. Απ’ ό,τι βλέπω, είναι το ίδιο οδυνηρό το να πας μπροστά με το να πας πίσω. Έτσι, δεν κάνει αίσθηση σ’ εμένα να θέλουν να εισάγουν νέο κινητήρα τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Haas,Formula 1