Ιδιοκτήτης μιας Porsche 917 κατηγορεί δημοσιογράφο ότι έσπασε τον κινητήρα της

Ποιος είπε ότι το να είσαι δημοσιογράφος αυτοκινήτων είναι εύκολη υπόθεση; Ένας Άγγλος πήρε για δοκιμή μια Porsche 917 αξίας 1,5 εκατ. ευρώ, αλλά ο ιδιοκτήτης του τον κατηγορεί ότι έσπασε ο κινητήρας του και ζητά να του δώσει, όλα τα έξοδα επισκευής.

Ο Mark Hales είχε συγκρίνει την Porsche 917 με την Ferrari 512S το 2009. Το αυτοκίνητο επιστράφηκε στο ιδιοκτήτη του David Piper,

αλλά ο κινητήρας του είχε σπάσει κατά τη διάρκεια των δοκιμών του Hales, ο οποίος είχε δώσει 2.000 λίρες στον Piper για να του παραχωρήσει το αυτοκίνητο. Ο Piper κατηγορεί τον Hales ότι ευθύνεται αυτός για το σπάσιμο του κινητήρα και του έκανε μήνυση ζητώντας 60.000 ευρώ ώστε να πληρώσει την επισκευή της 917, η οποία μεταφέρθηκε στη Γερμανία για να επισκευαστεί.

Η υπόθεση πήγε στο δικαστήριο με τους δικηγόρους του Piper να θεωρούν υπεύθυνο τον Hales για το σπάσιμο του κινητήρα, αφού αυτός υπερέβει το όριο περιστροφής του κινητήρα. Ο Piper είχε πει στον Hales να μην ξεπεράσει τις 7.000 σ.α.λ, αλλά αυτός, σύμφωνα με τον Piper, υπερέβη το όριο και έτσι ο κινητήρας έσπασε.

Ο Hales έχει τη δική του εκδοχή και αναφέρει ότι η ζημιά προέκυψε λόγο του χαλασμένου κιβωτίου ταχυτήτων της 917, αλλά όπως ήταν φυσικό ο Piper δεν δέχεται κάτι τέτοιο. Το δικαστήριο ακόμη δεν έχει αποφανθεί για το ποιος από τους δύο έχει δίκιο.

Bonus! Δες και την διάσημη Porsche 917 Pink Pig, το αγωνιστικό του Le Mans που βρίσκεται στο μουσείο της Porsche.

[Πηγή: Telegraph]

Keywords
Τυχαία Θέματα