Ιάπωνες δημιουργούν ηλεκτρικά αυτοκίνητα που παίρνουν δύναμη από τον δρόμο

Μια ομάδα επιστημόνων του πανεπιστημίου Τεχνολογίας του Toyohashi στην Ιαπωνία, έχουν αναπτύξει έναν τρόπο που επιτρέπει στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να αντλούν ενέργεια από τον δρόμο.

Η πρόταση των Ιαπώνων περιλαμβάνει ειδικά ελαστικά τα οποία αντλούν ενέργεια από μεταλλικές ράγες που είναι εγκατεστημένες στον δρόμο. Τα ελαστικά κυλούν πάνω στις ράγες, και τα μεταλλικά σύρματα που περιέχουν, μεταφέρουν την ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται στον ηλεκτροκινητήρα.

Οι ερευνητές έχουν δημιουργήσει ένα

πρωτότυπο ηλεκτρικό όχημα σε κλίμακα 1:1, όπως και μια πειραματική διαδρομή μήκους 30 μέτρων. Το πρωτότυπο όχημα μπορεί να πιάσει πάνω στις ράγες τελική ταχύτητα 10 χλμ/ώρα, με τον υπεύθυνο καθηγητή Takashi Ohira, να δηλώνει στο The Japan Times πως εργάζεται εδώ και χρόνια ώστε να ανακαλύψει τεχνολογίες που θα κάνουν τις μπαταρίες λιγότερο αναγκαίες στα ηλεκτρικά οχήματα.

Η πρόταση των Ιαπώνων δεν είναι αυτό που λες “άμεσα υλοποιήσιμη” αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να γίνονται τέτοιες έρευνες. Η εποχή που τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα κατακλύσουν τους δρόμους του κόσμου, δεν είναι και τόσο μακριά.

Keywords
Τυχαία Θέματα