Η Βραζιλία παρουσιάζει ευκαιρίες για τους premium κατασκευαστές

11:00 2/5/2014 - Πηγή: AutoBlog

Εκτός από τις γνωστές, μεγάλες αγορές, τώρα οι premium κατασκευαστές πρέπει να υπολογίζουν και την Βραζιλία για αύξηση των πωλήσεων τους. Ο λόγος για τον οποίο αυτό ισχύει τώρα και όχι από πριν, είναι ότι η Βραζιλιάνικη κυβέρνηση, αποφάσισε να χαμηλώσει την φορολογία για τα λεγόμενα “πολυτελή” εισαγόμενα προϊόντα σε σημείο που μία BMW πχ, έχει περίπου την ίδια τιμή με ένα Toyota ή ένα Honda, εταιρίες με παραδοσιακά

φθηνότερες προτάσεις. Φυσικά, βασική προϋπόθεση για να έχει δικαίωμα η όποια εταιρία γι’ αυτή τη μείωση στον φόρο εισαγωγής, είναι να διαθέτει εργοστάσιο στη χώρα.

Το αποτέλεσμα αυτής της ελάφρυνσης, φαίνεται ξεκάθαρα στα νούμερα. Ενώ η αγορά επεκτάθηκε κατά “μόλις” 5%, η κατηγορία των πολυτελών οχημάτων σημείωσε αύξηση της τάξης του 32%! Για να μπορέσουν οι κατασκευαστές να ρίξουν κι άλλο τις τιμές τους, έχουν ανακοινώσει πως σχεδιάζουν να παράγουν τοπικά σε μερικά χρόνια. Το εργοστάσιο της BMW πχ θα ξεκινήσει την παραγωγή φέτος το φθινόπωρο. Η Mercedes-Benz επενδύει 500 εκατομμύρια reais στο δικό της εργοστάσιο εκεί ενώ το ίδιο κάνουν η Jaguar Land Rover και η Audi.

Keywords
Τυχαία Θέματα