Η αντικαταστάτρια της Lamborghini Gallardo θα χάσει τις ιταλικές της ρίζες

Ο ανταγωνισμός στα supercars είναι πολύ σκληρός, με τη Ferrari 458 Italia και McLaren MP4-12C να παίζουν το κυρίαρχο ρόλο και τη Lamborghini Gallardo να ακολουθεί τρίτη σε πωλήσεις, καθώς είναι χρόνια στην αγορά.

Η Lamborghini

έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες να εργάζεται πάνω στο αυτοκίνητο που θα αντικαταστήσει την Gallardo. Το μικρό Ιταλικό supercar μέχρι στιγμής ξέρουμε ότι θα το λένε Gabrera, αλλά νέες φήμες αναφέρουν ότι το όνομα του θα προέρχεται από κάποιον διάσημο ταύρο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η αντικαταστάτρια θα λάβει σημαντική βοήθεια από τις άλλες εταιρίες του Group, Porsche και Audi, που θα χρησιμοποιούν την ίδια πλατφόρμα και ουσιαστικά θα είναι κατά κύριο λόγο εξελιγμένο στη Γερμανία, καθιστώντας άλλο ένα γερμανικό supercar.

Η βοήθεια της Audi θα έγκειται στην εξελιξη του κινητήρα, αφαιρώντας και αυτό το κρίσιμο μέρος του αυτοκινήτου από τους Ιταλούς. Ακόμα το εσωτερικό θα διαθέτει πολλά τμήματα από την Audi, όπως συμβαίνει και στην Gallardo μέχρι σήμερα. Το κομμάτι το οποίο θα παραμείνει ιταλικό θα είναι ο σχεδιασμός του αυτοκινήτου.

Θα παρουσιαστεί κάποια στιγμή μέσα στο 2013 και θα δανείζεται αρκετές τεχνολογίες από την Sesto Elemento. Παλαιότερα είχε γνωστό ότι θα είναι λιγότερο πολύπλοκο στην κατασκευή του, έτσι ώστε να αυξηθεί η κερδοφορία του και μηχανικά θα φορά ατμοσφαιρικό κινητήρα χωρίς στάλα υβριδικής τεχνολογίας πάνω του, αλλά δυστυχώς, και χωρίς ίχνος χειροκίνητου κιβωτίου, αφού θα είναι διαθέσιμο μόνο με το νέο 7-τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Όπως και να έχει, το νέο αυτοκίνητο θα έχει την προσωπική υπογραφή του Διευθύνοντος Σύμβουλου της Lamborghini, Stephan Winkelmann, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ιταλία και ως εκ τούτου, είναι πιθανό να εξασφαλίσει ότι η ιταλική μάρκα παραμένει στον πυρήνα του νέου αυτοκινήτου.

Δυστυχώς όμως, είναι αναπόφευκτο ότι η νέα Gallardo θα μοιράζεται περισσότερα κοινά με το νέο Audi R8 από γίνεται σήμερα. Είναι απαραίτητα κακό αυτό ή μηπως δε χρειαζόμαστε άλλο ένα “γερμανικό” supercar;

Keywords
Τυχαία Θέματα