Η κυβέρνηση εξετάζει μειωμένα τέλη κυκλοφορίας για όσους κατέθεσαν πινακίδες

Στο υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται υπό σκέψη το σενάριο για μείωση των τελών κυκλοφορίας για τα οχήματα που βρίσκονται σε ακινησία και οι ιδιοκτήτες τους θέλουν να τα χρησιμοποιήσουν κατά τη διάρκεια του έτους. Έγγραφο της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών, Νάντιας Βαλαβάνη, που διαβιβάστηκε στη βουλή σε απάντηση της σχετικής ερώτησης του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Χαρίσιου Κάτανα αναφέρει:

Το

υπουργείο Οικονομικών εξετάζει τη δυνατότητα μίας ελαστικότερης αντιμετώπισης που θα έδινε τη δυνατότητα σε όσους έχουν καταθέσει πινακίδες και θέλουν να επανενεργοποιήσουν τα οχήματά τους κατά τη διάρκεια του έτους να μπορούν να το κάνουν με μικρότερη από τη συνολική ετήσια επιβάρυνση.

Κατά προσέγγιση, σύμφωνα με το έγγραφο του ΥΠΟΙΚ τα έσοδα που έχει απολέσει το Δημόσιο από τα τέλη κυκλοφορίας από το 2009 μέχρι σήμερα είναι 754,7 εκατ. ευρώ, μιας και δεν έχουν καταβληθεί τέλη κυκλοφορίας για 771.873 ΙΧ. Μάλιστα στα άνω των 1.900 κυβικών ΙΧ, δεν έχουν εισπραχθεί τέλη για 129.915 οχήματα, μία απώλεια που εκτιμάται ότι φτάνει τα 300,2 εκατ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα