Η κρίση ακινητοποίησε 204.000 αυτοκίνητα το τελευταίο πεντάμηνο

Σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) περισσότερα από 204.000 αυτοκίνητα έχουνε ακινητοποιηθεί κατά τους 5 τελευταίους μήνες, αφού οι ιδιοκτήτες τους αδυνατούσαν να πληρώσουν τα δυσβάστακτα τέλη κυκλοφορίας.

Ο

αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου αναφέρε σε έγγραφό του, ότι προς το παρόν, δεν μπορεί να υπάρξει ακριβής εικόνα για τα πόσοι είναι αυτοί που δεν έχουνε πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας για το 2012, αφού μεγάλος αριθμός αυτοκινήτων εταιρειών ενοικίασης, η ακινησία θα αρθεί πριν το καλοκαίρι και- σύμφωνα με τη νομοθεσία- στις περιπτώσεις αυτές τα τέλη κυκλοφορίας καταβάλλονται κανονικά.

Τα στοιχεία αυτά διαβιβάστηκαν στη Βουλή ως απάντηση της ερώτησης του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Κώστα Αϊβαλιώτη, ο οποίος πρότεινε νομοθετική ρύθμιση για χρέωση τελών κυκλοφορίας ανάλογα με τους μήνες κυκλοφορίας του οχήματος.

Το υπουργείο Οικονομικών απάντησε αρνητικά, αφού δήλωσε ότι σε αυτή τη περίπτωση, όλο και περισσότεροι κάτοχοι οχημάτων θα επέλεγαν να θέσουν τα αυτοκίνητα τους σε ακινησία και να τα κυκλοφορούν ορισμένους μήνες μέσα στο έτος, μέτρο που θα οδηγούσε στην απώλεια σημαντικών εσόδων από το Δημόσιο και “…αυτό, υπό τις παρούσες δημοσιονομικές συνθήκες, δεν είναι επιθυμητό“. Και μετά μας μιλάνε για Κοινωνικό Κράτος. Σαν €€ μας βλέπουνε οι πολιτικοί και μόνο.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα