Η Jaguar Land Rover απέσυρε το ενδιαφέρον της για την εξαγορά του Silverstone

Πριν 11 μήνες, η Jaguar-Land Rover είχε εκδηλώσει την πρόθεση της για την εξαγορά της πίστας του Silverstone ή για να είμαστε πιο ακριβείς τη μίσθωση για 249 χρόνια, έτσι ώστε να την μετατρέψει σε πίστα δοκιμών, κέντρο ιστορίας και σύμπλεγμα γραφείων.

Η κίνηση αυτή του βρετανικού ομίλου, παρότι αρχικά είχε βρεθεί αρκετά κοντά στην ολοκλήρωση της, συνάντησε εμπόδια από την Porsche, καθώς η γερμανική εταιρία κατασκευής σπορ αυτοκινήτων λειτουργεί ένα κέντρο οδηγικής εμπειρίας σε ένα χώρο δίπλα στη Hangar Straight.

Το αποτέλεσμα ήταν η Jaguar Land Rover να σταματήσει τις συζητήσεις με το British Racing Drivers’ Club για το άμεσο μέλλον και να μην προχωρήσει οποιαδήποτε σχέδια της για την μίσθωση ή αγορά του Silverstone αυτή τη στιγμή.

Ο λόγος είναι η ρήτρα που έχει η Porsche με την διοίκηση της πίστας, η οποία αναφέρει ότι απαγορεύει σε οποιαδήποτε άλλη αυτοκινητοβιομηχανία να δραστηριοποιείται στην πίστα για περισσότερο από 45 ημέρες ανά έτος. Η JLR γνώριζε αυτόν τον όρο και φέρεται να εργάστηκε πάνω σε ένα συμβιβασμό, ωστόσο, οι δύο πλευρές δεν κατέληξαν σε συμφωνία.

Να θυμίσω ότι η πίστα ανήκει στο British Racing Drivers’ Club, αλλά τα τελευταία χρόνια εμφανίζει μεγάλες οικονομικές απώλειες, με την πρόταση της Jaguar Land Rover να ήταν ύψους 33 εκατομμυρίων λιρών.

Keywords