Η Jaguar Land Rover απέσυρε το ενδιαφέρον της για την εξαγορά του Silverstone

Πριν 11 μήνες, η Jaguar-Land Rover είχε εκδηλώσει την πρόθεση της για την εξαγορά της πίστας του Silverstone ή για να είμαστε πιο ακριβείς τη μίσθωση για 249 χρόνια, έτσι ώστε να την μετατρέψει σε πίστα δοκιμών, κέντρο ιστορίας και σύμπλεγμα γραφείων.

Η κίνηση αυτή του βρετανικού ομίλου, παρότι αρχικά είχε βρεθεί αρκετά κοντά στην ολοκλήρωση της, συνάντησε εμπόδια από

την Porsche, καθώς η γερμανική εταιρία κατασκευής σπορ αυτοκινήτων λειτουργεί ένα κέντρο οδηγικής εμπειρίας σε ένα χώρο δίπλα στη Hangar Straight.

Το αποτέλεσμα ήταν η Jaguar Land Rover να σταματήσει τις συζητήσεις με το British Racing Drivers’ Club για το άμεσο μέλλον και να μην προχωρήσει οποιαδήποτε σχέδια της για την μίσθωση ή αγορά του Silverstone αυτή τη στιγμή.

Ο λόγος είναι η ρήτρα που έχει η Porsche με την διοίκηση της πίστας, η οποία αναφέρει ότι απαγορεύει σε οποιαδήποτε άλλη αυτοκινητοβιομηχανία να δραστηριοποιείται στην πίστα για περισσότερο από 45 ημέρες ανά έτος. Η JLR γνώριζε αυτόν τον όρο και φέρεται να εργάστηκε πάνω σε ένα συμβιβασμό, ωστόσο, οι δύο πλευρές δεν κατέληξαν σε συμφωνία.

Να θυμίσω ότι η πίστα ανήκει στο British Racing Drivers’ Club, αλλά τα τελευταία χρόνια εμφανίζει μεγάλες οικονομικές απώλειες, με την πρόταση της Jaguar Land Rover να ήταν ύψους 33 εκατομμυρίων λιρών.

Keywords
Τυχαία Θέματα