Η Ινδονησία δίνει €15 εκατομμύρια για να τρέξει ο Rio Haryanto με τη Manor το 2016

Οι pay driver είναι ένα από τα αρνητικά φαινόμενα στη Formula 1. Αντί οι ομάδες να πληρώνουν τους οδηγούς, στην ουσία γίνεται το αντίθετο, καθώς έχουν πίσω τους χορηγούς που φέρνουν ζεστά χρήματα στις ομάδες που το έχουν ανάγκη. Αυτό αφορά ακόμα και ομάδες όπως η Lotus, η οποία έχει τον Pastor Maldonado μόνο και μόνο για την PDVSA που έχει μαζί του, συνεπώς καταλαβαίνεις ότι είναι πολύ πιο πιθανό να συμβαίνει

και στις μικρές ομάδες.

Η Manor είναι αυτή τη στιγμή η μικρότερη ομάδα στο πρωτάθλημα και τα οικονομικά της δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση. Η Ινδονησία προσπαθεί να το εκμεταλλευτεί αυτό, έτσι στηρίζει τον Ρίο Haryanto, μέσω χρημάτων, τα οποία ανέρχονται στα €15 εκατομμύρια, ένα ποσό που σίγουρα δεν περνά απαρατήρητο.

Το θέμα έχει αναλάβει προσωπικά ο Imam Nahrawi, Υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού της Ινδονησίας, με την επιστολή του Υπουργείου να αναφέρει σχετικά:

Όσον αφορά τις συζητήσεις με τον Ρίο Haryanto και το management του, είμαστε χαρούμενοι να πούμε ότι ο Υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού της Δημοκρατίας της Ινδονησίας θα εγγυηθεί πληρωμή €15 εκατομμυρίων για τον Ρίο Haryanto, ώστε να αγωνιστεί το 2016 στη Formula 1 με τη Manor. Οι πληρωμές θα γίνουν μέσα από διάφορες δόσεις σε αντάλλαγμα για τον χώρο που θα έχει στα μονοθέσια και τις στολές, μαζί με μια σειρά ενεργειών για την προώθηση της Ινδονησίας και των συνδεδεμένων εταιρειών.

Ο Haryanto θα κλείσει τα 23 του χρόνο τον ερχόμενο Ιανουάριο και αγωνιζόταν μέχρι πρόσφατα στο GP2. Το ντεμπούτο του έγινε το 2011 και η καλύτερη θέση στην βαθμολογία ήταν η 4η, εκεί που τερμάτισε φέτος. Η Manor είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει ανακοινώσει ακόμα το οδηγικό της δίδυμο για το 2016. Σίγουρα τα €15 εκατομμύρια είναι αρκετά, αλλά δε θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η υπογραφή συμφωνίας με το Haryanto. Παράλληλα, ο Pascal Wehrlein είναι ένας πολύ καλύτερος οδηγός, που απολαμβάνει τη στήριξη της Mercedes, με την οποία η Manor θα συνεργάζεται τη νέα χρονιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα