Η γκάμα του νέου Mazda2 ίσως έχει και έναν αντίπαλο για το MINI Cooper

12:02 3/5/2014 - Πηγή: AutoBlog

Όταν η Mazda παρουσίασε το Hazumi Concept, οι αντιδράσεις του κοινού αλλά και του τύπου ήταν καθολικά θετικές ενώ όταν είδαμε για πρώτη φορά κατασκοπευτικές φωτογραφίες του Mazda2, επιβεβαιώσαμε πως μέρος του concept θα περάσει στην παραγωγή.

Τα τελευταία δημοσιεύματα όμως λένε πως η γκάμα του Mazda2 θα έχει και ένα μοντέλο που θα ανταγωνίζεται “στα ίσια” το MINI Cooper και το CitroenDS3. Θα έχει δηλαδή ένα πιο “premium” μοντέλο. Μέχρι στιγμής,

δεν γνωρίζουμε πολλά για το μοντέλο αυτό αλλά οι πληροφορίες λένε πως εξελίσσεται από την Mazda Europe και πως κατά πάσα πιθανότητα, θα πάρει το όνομα “Verisa”. Για την ιστορία, η Mazda έχει ένα μοντέλο με το όνομα Verisa αλλά είναι διαθέσιμο μόνο στην Ιαπωνική αγορά. Αν το project προχωρήσει, το νέο Verisa θα είναι παγκόσμιο.

Τα ίδια δημοσιεύματα παρεμπιπτόντως, αναφέρουν πως ίσως να υπάρξει και μία έκδοση επιδόσεων που θα κινείται από τον 2.2 λίτρων SKYACTIV-D κινητήρα. Να σημειώσουμε πως δεν έχουμε προηγούμενο για να κρίνουμε για την αξιοπιστία των πηγών, οπότε ας είμαστε επιφυλακτικοί. Πάντως το όλο concept όπως ακούγεται, ταιριάζει στο πλάνο της Mazdaενώ όσον αφορά την γρήγορη έκδοση, δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε για turbodieselhot έκδοση. Το ίδιο είχε ακουστεί και για τα Mazda3 MPS και Mazda6 MPS.

Keywords
Τυχαία Θέματα