Η απλή Alfa Romeo Giulia θα κάνει ντεμπούτο στη Νέα Υόρκη

Την επόμενη εβδομάδα ανοίγει τις πύλες της η έκθεση της Νέας Υόρκης, και η Alfa Romeo θα έχει στο περίπτερο της την απλή έκδοση της Giulia, κάνοντας το ντεμπούτο της στην αμερικάνικη ήπειρο, μετά το παγκόσμιο που έγινε στη Γενεύη στις αρχές του μήνα.

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού το ιταλικό μοντέλο θα είναι διαθέσιμο με τον 2-λιτρο τετρακύλινδρος MultiAir βενζινοκινητήρα απόδοσης 280 ίππων και 400 Nm ροπής, που συνδυάζεται αποκλειστικά

με το νέο 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, με τις αλλαγές να πραγματοποιούνται σε μόλις 100 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Διαθέτει σύστημα υπετροφοδότησης “2-σε-1” και άμεσο ψεκασμό 200 bar, κάνοντας τα 0-96 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 5.5 δευτ., με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 240 χλμ/ώρα, ενώ θα προσφέρεται και με ένα νέο σύστημα τετρακίνησης Q4.

Δίπλα από την απλή Giulia θα υπάρχει η QV έκδοση, η οποία κινείται από τον 2.9-λίτρων V6 κινητήρα απόδοσης 510 ίππων και 600 Nm ροπής που συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων διπλού συμπλέκτη της Getrag. Τα 0-96 χλμ/ώρα θα κάνει σε 3.8 δευτ., ενώ η τελική της ταχύτητα φτάνει τα 307 χλμ/ώρα.

H Giulia με τη “πολιτική” περιβολή έχει πιο ήπια σχεδίαση από την κορυφαία QV, όμως διατηρεί σε πολύ μεγάλο βαθμό τον εντυπωσιακά όμορφο σχεδιασμό της. Ειδικότερα, οι αναλογίες της βασίζονται στην τεχνική αρχιτεκτονική του συνόλου του αυτοκινήτου, όπου για την Alfa Romeo τα βασικά στοιχεία ήταν: η κατανομή βάρους και κίνηση στους πίσω τροχούς. Προκειμένου να εξισορροπηθούν τέλεια τα βάρη, ο κινητήρας και τα μηχανικά μέρη είναι τοποθετημένα μεταξύ των δύο αξόνων. Αυτός είναι ο λόγος που η Giulia έχει πολύ κοντούς προβόλους, μακρύ καπό και εμπρός φτερά, με τα μυώδες πίσω φτερά να σηματοδοτούν οπτικά το σημείο όπου η δύναμη περνάει στο δρόμο, και όλο αυτό μεταφράζεται σε ένα μεγάλο μεταξόνιο, μεγαλύτερο στην κατηγορία του.

Η ανάρτηση της απλής Giulia αποτελείται από διπλά ψαλίδια στον εμπρός άξονα, και 4.5-συνδέσμων στον πίσω, μια λύσει που αποτελεί πατέντα της Alfa Romeo. Ο άξονας μετάδοσης είναι από carbon, ενώ αλουμίνιο υπάρχει στην ανάρτηση και στο πίσω πλαίσιο, με το βάρος της Quadrifoglio να αγγίζει τα 1.524 κιλά.

Στο εσωτερικό, το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη Magneti Marelli και διαθέτει υψηλής ανάλυσης οθόνη 6.5 ή 8.8 ιντσών ενσωματωμένη στο ταμπλό, και ελέγχεται μέσω του περιστρεφόμενου διακόπτη. Είναι εξοπλισμένο με ένα προηγμένο σύστημα αναγνώρισης φωνής για πλήρη συνδεσιμότητα με όλες τις φορητές συσκευές, και εκτός από τηλεφωνικές κλήσεις, χρησιμοποιώντας τη σύνδεση Bluetooth, το σύστημα Infotainment διαθέτει DAB ψηφιακό ραδιόφωνο και το Hi-Fi ψηφιακού ήχου. Τέλος, διαθέτει σύστημα πλοήγησης με υψηλής ανάλυσης 3D χάρτες. Ο πίνακας οργάνων, ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού, διαθέτει έγχρωμη οθόνη 3.5 ή 7 ιντσών, και προσφέρει στον οδηγό όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με το αυτοκίνητο.

Keywords
Τυχαία Θέματα