Η αλβανική αστυνομία πήρε ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενώ δεν υπάρχει δίκτυο φόρτισης στην χώρα

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στην γειτονική Αλβανία και από την μια πλευρά μπορεί να προκαλέσει γέλιο, από την άλλη δείχνει ότι ίσως σκέφτονται διαφορετικά. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η αλβανική αστυνομία αποφάσισε να αγοράσει νέα οχήματα για τον στόλο της, οπότε έκρινε πως πρέπει να αγοράσει ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ναι καλά διάβασες ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ο Saimir Tahiri, υπουργός εσωτερικών της Αλβανίας δήλωσε πως με την αγορά των ηλεκτρικών περιπολικών, η Αλβανία γίνεται η πέμπτη χώρα στην Ευρώπη

που διαθέτει ηλεκτρικά περιπολικά και είναι η μοναδική χώρα στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων που η αστυνομία διαθέτει τέτοιο στόλο. Για να υπεραμυνθεί της απόφασης της αγοράς των ηλεκτροκίνητων περιπολικών, ο ίδιος δήλωσε ότι αυτά τα αυτοκίνητα δεν θα κάψουν ούτε μια σταγόνα καυσίμου και η χρήση τους θα κοστίζει όσο ένας καφές -120 leks (λιγότερο από 1 ευρώ) για 100 χιλιόμετρα.

Όλα καλά μέχρι εδώ και ίσως λίγο εντυπωσιακό, αλλά φτάνουμε στην ουσία του θέματος που είναι και το αστείο της υπόθεσης. Ενώ η αστυνομία πήρε ηλεκτρικά περιπολικά, στην Αλβανία δεν υπάρχει πουθενά σταθμός φόρτισης, αλλά δεν υπάρχει ούτε κάποιο ειδικό βενζινάδικο ή κάποιο άλλο ειδικό σημείο που να έχει πρίζα ταχείας φόρτισης.

Αυτό δεν φαίνεται να πτοεί την Αλβανική αστυνομία, η οποία έχει ήδη έτοιμη λύση και είναι αυτή που φαντάζεσαι. Θα τα φορτίζει αμολώντας μπαλαντέζα στο αστυνομικό τμήμα και για το λόγο αυτό έδωσε οδηγία ότι το ηλεκτροκίνητο περιπολικό θα πρέπει να επιστρέψει στο τμήμα όταν πέσει χαμηλά το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας για να επαναφορτιστεί στον ειδικό σταθμό που θα υπάρχει σε καθένα από αυτά.

Για την ιστορία, η αλβανική αστυνομία επέλεξε το e-Golf για περιπολικό το οποίο διαθέτει μπαταρία 24,2 kWh με αυτονομία έως 190 χλμ ανάλογα με τον τρόπο και στυλ οδήγησης. Έχει απόδοση 115 άλογα με 270 Nm ροπής κάνοντας τα 0-100 σε 10,4 δευτερόλεπτα και έχει τελική ταχύτητα ηλεκτρικά περιορισμένη στα 140 χλμ/ώρα. Εγώ περιμένω ήδη τις πρώτες φωτογραφίες ή βίντεο με την φόρτιση των περιπολικών, αλλά και την χρήση τους σε καμία καταδίωξη στους αλβανικούς δρόμους.

Keywords
Τυχαία Θέματα