Η Williams εκθειάζει τον Bottas για την απόδοσή του

19:28 8/7/2014 - Πηγή: AutoBlog

Ίσως ο Valtteti Bottas να είναι ο οδηγός τού Βρετανικού Grand Prix, καθώς με την εκπληκτική του απόδοση αναρριχήθηκε μέχρι το βάθρο, παίρνοντας τελικά τη δεύτερη θέση, μετά από την εγκατάλειψη του Nico Rosberg. Αυτό είναι το καλύτερο αποτέλεσμα στην καριέρα του και το δεύτερο συνεχόμενο βάθρο, ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο την αξία του στα μάτια των θεατών.

Η εμφάνιση του 24χρονου ήταν αρκετή για να κάνει τον Rob Smedley, επί κεφαλής απόδοσης οχήματος στη Williams, να μιλήσει μ’ εξαιρετικά

λόγια για τον Φινλανδό.

Νομίζω ότι είναι ένας πάρα πολύ καλός οδηγός. Είναι ένας σπουδαίος οδηγός και πολύ γρήγορος. Το καλό για τον Valtteri είναι ότι έχει τα πόδια του στο έδαφος. Δεν έχει χαλάσει με κάτι, είναι εξαιρετικός. Είναι τόσο εύκολο να δουλέψεις με τους οδηγούς μας. Και αυτός δέχεται συμβουλές πολύ εύκολα, όχι μόνο για τα βασικά, αλλά και για τους αγώνες και το πώς να επικοινωνεί μαζί μας.

Η γνώμη μου γι’ αυτόν γίνεται όλο και καλύτερη από βδομάδα σε βδομάδα. Νομίζω ότι ότι είναι πάρα πολύ καλός οδηγός και μπορεί να γίνει μεγάλος οδηγός. Είμαστε τυχεροί που τον έχουμε.

Η Williams είναι μία από τις πιο βελτιωμένες ομάδες φέτος σε σχέση με πέρυσι, κάτι για το οποίο ευθύνεται και ο Mercedes-Benz PU106A Hybrid. Το βρετανικό μονοθέσιο είχε εξαιρετικό ρυθμό στην Αυστρία, όμως η ανταγωνιστικότητά του μειώθηκε λίγο στο Silverstone, ωστόσο ο Smedley περίμενε να έχουν πιο αργό ρυθμό.

Νομίζω ότι το σασί και το power unit είναι τρομερά και δε θα πρέπει να υποτιμάμε τον αντίκτυπο της δύναμης από τον κινητήρα στη απόδοσή μας, επειδή ο Bottas μπορούσε να προσπερνά αυτοκίνητα πολύ γρήγορα και στη συνέχεια κατάφερε να χρησιμοποιήσει τον ρυθμό τού μονοθεσίου.

Ξέραμε ότι έχουμε ένα γρήγορο μονοθέσιο, ξέραμε ότι πάμε στον αγώνα μ’ ένα καλό μονοθέσιο, περίπου εκεί που ήμασταν στα τελευταία Grands Prix. Σ’ αυτή την πίστα κυριαρχεί η αεροδυναμική και η δύναμη, χωρίς να υπάρχουν πολλές στροφές χαμηλής ταχύτητας, έτσι ξέραμε ότι θα έχουμε ένα καλό μονοθέσιο, απλά δεν είχαμε συνειδητοποιήσει πόσο καλό είναι.

Keywords
Τυχαία Θέματα