Η Toyota φτιάχνει ένα μικρό Nürburgring στην Ιαπωνία

Ο ιαπωνικός κολοσσός έχει πολλά χρήματα στα αποθεματικά του και μέρος της τεράστιας αύξησης των δαπανών της για έρευνα και ανάπτυξη, είναι να κάνει κάτι που οι περισσότερες εταιρείες αυτοκινήτων δεν θα μπορούσαν να ονειρευτούν, όπως η κατασκευή του δικού της μικροσκοπικού Nürburgring στην Ιαπωνία.

Ο λόγος για το παραπάνω είναι γιατί η Toyota αντιμετωπίζει πρόβλημα με την διαθεσιμότητα των υφιστάμενων

εγκαταστάσεων ανάπτυξης της στην Ιαπωνία. Γι’αυτό αγόρασε μια έκταση 6,5 τετραγωνικών χιλιομέτρων, στην περιφέρεια Aichi, όπου θα κατασκευάσει 11 διαφορετικές διαδρομές δοκιμών, για πρώτη φορά στην Ιαπωνία από το 1984.

Σε αυτές θα μπορεί να δοκιμάζει και να τελειοποιεί τα επερχόμενα οχήματα της, με το κόστος των εγκαταστάσεων να είναι περίπου 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Nikkei Asian Review αναφέρει ότι οι δαπάνες για το τμήμα R & D της Toyota θα αυξηθούν κατά 40% τα επόμενα πέντε χρόνια, σε συνολικά 21,8 δισ. δολάρια.

Οι εγκαταστάσεις θα ανοίξουν εν μέρει το 2019 και θα ολοκληρωθούν το 2023, όταν και θα απασχολεί πάνω από 3.000 άτομα. Αυτές θα συνυπάρχουν με την πρώτη ιδιωτική πειραματική μονάδα της Toyota στο βόρειο ιαπωνικό νησί Hokkaido, που θα χρησιμοποιείται κυρίως για δοκιμές σε ψυχρό κλίμα. Το τμήμα των εγκαταστάσεων θα αποτελεί μινιατούρα του Nürburgring, θα έχει μήκος περίπου 5,3 χλμ. και υψομετρική διαφορά σχεδόν 76 μέτρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα