Η Toyota επιβεβαίωσε την μετάβαση σε turbo κινητήρα για το TS050 Hybrid

Το περιμέναμε. Είχαμε ακούσει τις φήμες. Τώρα όμως, είναι επίσημο. Σε πρόσφατη συνέντευξη του, ο τεχνικός διευθυντής της Toyota, Pascal Vasselon δήλωσε:

Δεν πιστεύω ότι θα διατηρήσουμε την διάταξη του ατμοσφαιρικού V8. Ο νέος κινητήρας θα είναι υπερτροφοδοτούμενος.

Η Toyota δεν μπορούσε να μείνει στάσιμη μετά την φετινή παρουσία στο World Endurance Championship και ειδικότερα,

στις 24 Ώρες του Le Mans. Γι’ αυτό πήρε την θαρραλέα απόφαση να σταματήσει την εξέλιξη του TS040 και να εστιάσει στο 2016 και στο TS050. Για το νέο αγωνιστικό, η Toyota δεν θα περιοριστεί στην αλλαγή του κινητήρα. Χωρίς να υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση, ακούγεται ότι το TS050 Hybrid θα ενταχθεί στην κατηγορία των 8MJ ενώ νέο θα είναι και το πακέτο των μπαταριών.

Εκτός αυτών όμως, ο Vasselon μίλησε και για το ενδεχόμενο συμμετοχής τρίτου αυτοκινήτου στις 24 ώρες του Le Mans το 2016.

Δεν μπορούσαμε να τρέξουμε τρίτο αυτοκίνητο στο παρελθόν, αλλά τώρα θα προκύψει αυτή η ερώτηση. Δεν μπορώ να δώσω απάντηση ακόμα γιατί δεν ξέρουμε το budget που θα διαθέτουμε.

Είπε ο τεχνικός διευθυντής της Ιαπωνικής εταιρίας, σημειώνοντας ωστόσο ότι το budget θα είναι σίγουρα μεγαλύτερο. Αν λοιπόν η συμμετοχή ενός τρίτου TS050 στο Le Mans δεν επηρεάσει την εξέλιξη του αγωνιστικού, τότε θα συμβεί…

Keywords
Τυχαία Θέματα