Η Tesla τα βρίσκει “σκούρα” στην Ευρωπαϊκή αγορά

Η Tesla κάνει εντυπωσιακές πωλήσεις στις Η.Π.Α και σε ορισμένες χώρες στην Ευρώπη -βλέπε Νορβηγία-, αλλά η συνολική αγορά της Γηραιάς Ηπείρου δεν έχει κάνει στροφή στο πολυτελές ηλεκτρικό sedan της. Στη Γερμανία για παράδειγμα κατά τη διάρκεια των 8 πρώτων μηνών του 2015, η Tesla πούλησε 958 Model

S αρχικής αξίας 81.800 ευρώ, όταν το ίδιο διάστημα, η Mercedes είδε να πουλά 5.149 S-Class, ένα μοντέλο με παρόμοια αρχική τιμή με το Model S.

Διάβασε επίσης: Δοκιμάζουμε το Tesla Model S

Ο Musk ήθελε να πουλά 1.000 Model S κάθε μήνα στην αγορά την Γερμανίας, αλλά ο συντηρητισμός των Γερμανών και η ανακοίνωση των γερμανικών πολυτελών αυτοκινητοβιομηχανιών πως ετοιμάζουν ηλεκτρικά μοντέλα, κάνουν τους πελάτες να περιμένουν τα συγκεκριμένα μοντέλα. Σημαντικό ρόλο παίζει και το μικρό δίκτυο Superchargers σταθμών της Tesla στην Ευρώπη, με την εταιρία του Musk να ετοιμάζει περισσότερους σταθμούς φόρτισης σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Η Tesla ωστόσο, παραμένει αισιόδοξη σχετικά με τις πωλήσεις των ηλεκτρικών μοντέλων στην Ευρώπη, υποστηρίζοντας πως από τη στιγμή που παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες ετοιμάζουν ηλεκτρικά μοντέλα, είναι δεδομένο πως το ενδιαφέρον του κοινού γι’αυτά τα οχήματα θα αυξηθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα