Η Takata αναζητά κεφάλαια

Η Takata το φθινόπωρο θα αναζητήσει κεφάλαια μέσω επενδυτών, καθώς η ζημιά που της έχει προκαλέσει η ανάκληση 50+ εκατ. αυτοκινήτων που εξοπλίζονται με τους προβληματικούς αερόσακους της, όπως είναι φυσικό, την έχει αναγκάσει να ξοδέψει πολλά δισεκατομμύρια δολάρια, περισσότερα από όσα υπολόγιζε.

To Reuters αναφέρει, πως η Takata στρέφεται προς πάσα κατεύθυνση για την αναζήτηση επενδυτών, με τις αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Honda, να βρίσκονται στο στόχαστρο

της. Εκπρόσωπος της Takata αρνήθηκε να σχολιάσει, με εκπρόσωπο της Honda να δηλώνει πως δεν είναι στα σχέδια της να στηρίξει την Takata με την παροχή πρόσθετης χρηματοδοτικής στήριξης. Να θυμίσω πως οι Ford, Nissan, Honda, Mazda και Toyota αποφάσισαν να τερματίσουν τη συνεργασία τους με την Takata, μη τοποθετώντας αερόσακους της στα νέα τους μοντέλα, ενώ η αμερικάνική κυβέρνηση της έχει δώσει πρόστιμο $70 εκατομμυρίων –που μπορεί να διογκωθεί στα $200 εκατομμύρια υπό συνθήκες.

Η Takata, σύμφωνα με το Bloomberg, θα μπορούσε να πληρώσει έως και 24 δισ. δολάρια για την αντικατάσταση των προβληματικών αερόσακων της, 7 δισ. δολάρια περισσότερα από όσα προηγουμένως υπολόγιζαν οι αναλυτές. Μετά την δημοσιοποίηση της είδησης, η μετοχή της Takata υποχώρησε κατά 20%.

Keywords
Τυχαία Θέματα