Η Skoda εργάζεται σε ένα μικρό SUV το οποίο θα ονομάζεται Polar, ξεκίνησε τη κατασκευή των νέων 1.2 και 1,4 TSI κινητήρων

H Skoda φαίνεται ότι εργάζεται πάνω σε ένα μικρό SUV έτσι ώστε να ανταγωνιστεί το Dacia Duster. Η πρόταση της Skoda θα είναι φθηνότερη και πιο συμπαγής από αυτή της Ρουμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας με το αυτοκίνητο να ονομάζεται Polar.

Θα εφοδιάζεται με τους γνωστούς TSI

και TDI κινητήρες του VW Group και θα βασίζεται πάνω στο VW Taigun Concept που είδαμε πριν από έναν μήνα στην έκθεση του Σάο Πάολο. Αν όλα πάνε σύμφωνα με τον προγραμματισμό αναμένεται να βγει στην αγορά το 2015.

Στις σχετικές ειδήσεις της Τσέχικης αυτοκινητοβιομηχανίας, αυτή ξεκίνησε τη παραγωγή της νέας γενιάς βενζινοκινητήρων του VW Group με κωδική ονομασία EA211. Στο εργοστάσιο της Skoda στο Mladá Boleslav της Τσεχίας θα κατασκευάζονται καθημερινά 2.200 κινητήρες 1.2 και 1.4 TSI,  οι οποίοι θα τοποθετούνται στα μοντέλα της VW, Audi, Seat και Skoda. Ο 1.2 TSI είναι διαθέσιμος σε δύο εκδόσεις με 85 και 105 άλογα ενώ ο 1.4 με 122 και 140 άλογα. Η τελευταία έκδοση είναι αυτή με το σύστημα απενεργοποίησης των δύο κυλίνδρων.

Κύρια χαρακτηριστικά της νέας γενιάς TSI κινητήρων του VW Group είναι το χαμηλό βάρος τους, η καλύτερη θερμική διαχείριση και οι λιγότερες τριβές, πράγμα που έχει ως αποτέλεσμα να μειωθεί σημαντικά η μέση κατανάλωση τους.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα