Η Saab χρωστά κοντά στο 1.5 δις ευρώ – Δέχεται προσφορές για εξαγορά έως της 10 Απριλίου

20:43 7/4/2012 - Πηγή: AutoBlog

Μέχρι στιγμής έχουμε διαβάσει ότι έχουνε δηλώνει ενδιαφέρον να εξαγοράσουν την Saab αρκετές εταιρίες αλλά φαίνεται ότι καταληκτική ημερομηνία για να καταθέσει κάποιος πρόταση εξαγοράς της, είναι η 10η Απριλίου 2012.  Η μόνη που έχει καταθέσει επίσημη πρόταση, είναι η κινέζικη Youngman, την ώρα που οι διαχειριστές που έχουνε αναλάβει την εκκαθάριση της μητρικής εταιρίας της Saab, SWAN, συμπεριλαμβανομένων

των εταιριών Saab Automobile, Saab Automobile Powertrain and Saab Automobile Tools, ανακοίνωσαν ότι το χρέος όλων των εταιριών της μητρικής SWAN, ανέρχεται μεταξύ των 12-13 δις Σουηδικών Κορωνών, δηλαδή 1.4 έως – 1.5 δις ευρώ.

Η Saab χρωστά αυτά τα χρήματα κυρίως στους προμηθευτές της, στη General Motors καθώς και στη Σουηδική Κυβέρνηση. Ο CEO της, Victor Muller πλέον αποτελεί παρελθόν, και προσπαθεί να σώσει την Spyker. Η πορεία του Ολλανδού στο τιμόνι της Saab μόνο πετυχημένη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού στα 2 χρόνια που εκτελούσε τα χρέη του διευθύνον συμβούλου της εταιρίας, πούλησε μόνο 45.000 αυτοκίνητα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα