Η Renault καθυστερεί την έναρξη πωλήσεων του Zoe EV για να μην κλέψει πωλήσεις από το νέο Clio

Ο COO της Renault, Carlos Tavare, μίλησε για διάφορα πράγματα σχετικά με το μέλλον της Γαλλικής εταιρίας, της οποίας στόχος έως το 2016 είναι να έχει μέσο όρο εκπομπών CO2 λιγότερα από 100 γρ/χλμ ενώ έως το 2020, θέλει να μειώσει του νούμερο αυτό σε λιγότερο από 80 γρ/χλμ, αφού μέχρι τότε θεωρεί ότι το 10% των συνολικών αυτοκινήτων που θα πουλά θα είναι ηλεκτροκίνητα.

Σε ότι αφορά το ηλεκτρικό Zoe,

ο Tavares δήλωσε ότι καθυστέρησαν να ξεκινήσουν τις πωλήσεις του, αφού δεν θέλουν να συμπέσουν πάνω σε αυτές του ολοκαίνουργιου Clio. Οι πωλήσεις του ηλεκτρικού αυτοκινήτου της Renault θα ξεκινήσουν έως τα τέλη του 2012, ενώ αποκάλυψε ότι εργάζονται πάνω σε φθηνά υβριδικά αυτοκίνητα.

Ο Tavares δήλωσε ότι παρότι την 5η συνεχόμενη χρονιάς ύφεσης που ζει η Renault στην Ευρώπη, η εταιρία του παραμένει εντός στόχου στο να πουλά το 50% των αυτοκινήτων της, σε αγοράς εκτός Ευρώπης.

Στις σχετικές ειδήσεις, η Renault ανακοίνωσε ότι συμφώνησε με την κυβέρνηση της Βενεζουέλας ώστε εκεί να κατασκευαστεί νέο εργοστάσιο ενώ χθες, 26/11, εγκαινιάστηκε στο πανεπιστήμιο του Καράκας το πρώτο Training Center for Automotive Mechatronics της Renault. Είναι μια προσφορά της Renault, της κυβέρνησης της Βενεζουέλας και του Γαλλικού Υπουργείου παιδείας όπου θα δίνει τη δυνατότητα σε 60 παιδιά κάθε χρόνο να αποκτήσουν πτυχίο τεχνικού αυτοκινήτων.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα