Η Red Bull ισχυρίζεται ότι έκανε pit stop σε 1.9 δευτερόλεπτα!

Όταν θέλεις να λέγεσαι κορυφαία ομάδα στη Formula 1, θα πρέπει να κινείσαι στο απόλυτο όριο, όχι μόνο όσον αφορά την κατασκευή τού μονοθεσίου, αλλά σε ό,τι έχει σχέση με την ομάδα. Αυτό περιλαμβάνει και τα pit stops, εκεί που οδηγός μπορεί να κερδίσει, να χάσεις θέσεις ή να πέσεις πίσω από οδηγούς που έχουν σκοπό να μπουν αργότερα στα pits, και με τον τρόπο αυτό να χάνεις σημαντικό χρόνο έναντι των αντιπάλων σου.

Η Red Bull

είναι μια ομάδα που έχει δείξει ότι είναι εξαιρετική και στα pit stops, με τις αλλαγές των ελαστικών που κάνουν οι μηχανικοί της να είναι σταθερά πολύ γρήγορες, ενώ ελάχιστες φορές έχουν κάνει λάθη. Η αυστριακή ομάδα είχε το ρεκόρ ταχύτερου pit stop, μέχρι να το πάρει η Mercedes, με τη Ferrari να λέει ότι έκανε ακόμα ταχύτερη αλλαγή.

Μετά, όμως, από το Grand Prix στο Austin, η RBR ισχυρίζεται ότι το ρεκόρ τής ταχύτερης αλλαγής ελαστικών ανήκει ξανά σε αυτή, αφού κατάφερε να ολοκληρώσει ένα pit stop σε 1.923 δευτερόλεπτα.

Τα δεδομένα του αυτοκινήτου μάς έδειξαν ότι έγινε pit stop στον Webber μόλις σε 1.923 δευτερόλεπτα, κάτι που είναι απίστευτο κατόρθωμα.

Πέρυσι, στο Γερμανικό Grand Prix, η McLaren κατάφερε να κάνει αλλαγή ελαστικών σε μόλις 2.3 δευτερόλεπτα, κάτι που φαινόταν απίστευτο, αλλά η εξέλιξη στη Formula 1 είναι τόσο μεγάλη που πλέον οι ομάδες έχουν πέσει κάτω από τα δύο δευτερόλεπτα! Η Mercedes έχει πει ότι έχει κάνει χρόνο 1.6 δευτερολέπτων, αλλά σε εξάσκηση και όχι στον αγώνα, και προσωπικά δεν αποκλείω να δούμε χρόνους κοντά στα 1.5 δευτερόλεπτα το 2014.

[Πηγή: Red Bull Racing]

Keywords
Τυχαία Θέματα