Η Porsche επεκτείνει κατά 33% το δίκτυο αντιπροσώπων της, στόχος οι 200.000 πωλήσεις έως το 2015

18:32 8/9/2013 - Πηγή: AutoBlog

Η Porsche, η πιο επικερδής αυτοκινητοβιομηχανία του VW Group βλέπει κάθε μήνα τις πωλήσεις της να αυξάνονται και έτσι έως το 2015 θέλει να πουλά 200.000 αυτοκίνητα ετησίως.

Για να το πετύχει αυτό το VW Group θα επενδύσει 1 δις ευρώ έτσι ώστε το εργοστάσιο της Porsche

να αναβαθμιστεί, όπως δήλωσε ο CEO της Porsche Matthias Mueller. Σημαντικό ρόλο στην αύξηση των πωλήσεων θα συμβάλουν τα νέα μοντέλα που ετοιμάζει η Porsche αλλά και οι αναδυόμενες αγορές της Κίνας, Ρωσίας και Ινδίας. Σήμερα η εταιρία από την Στουγκάρδη διαθέτει 5 μοντέλα στην αγορά, τα Boxster, Cayman, Panamera, Cayenne και 911 (η 918 Spyder δεν μετρά γιατί είναι συλλεκτικό μοντέλο το οποίο θα βγει σε 918 μονάδες). Τον Νοέμβριο του έτους θα παρουσιαστεί η Macan, ενώ λίγο μετά θα έρθει και στην αγορά και η Pajun.

Ο Mueller δήλωσε πως η Porsche έχει κάνει ένα τεράστιο άλμα προς τα εμπρός τα τελευταία χρόνια, και συμπλήρωσε λέγοντας πως σχεδιάζει να επεκτείνει το παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων της εταιρίας του κατά 33% μέχρι το 2018. Αυτό γίνεται για να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση για πολυτελή οχήματα κυρίως στις αναδυόμενες αγορές, όπως η Κίνα και η Ινδία. Για να το πετύχει αυτό η Porsche θα επενδύσει 200 εκατ. ευρώ έτσι ώστε σε βάθος πενταετίας να διαθέτει περισσότερους από 1.000 αντιπροσώπους σε όλο τον κόσμο, έναντι των περίπου 750 που υπάρχουν σήμερα.

[Πηγή: Bloomberg]

Keywords
Τυχαία Θέματα