Η Nissan θα κατασκευάσει το Sentra στο Μισισίπι, η Chrysler αυξάνει τη παραγωγή του Wrangler και η BMW θέλει να κατασκευάζει αυτοκίνητα στην Ολλανδία

13:38 2/7/2012 - Πηγή: AutoBlog

Η Nissan ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάζει το νέο Sentraστο εργοστάσιο της στο Μισισίπι, προσθέτοντας 1.000 νέες θέσεις εργασίας σε αυτό έως το τρίτο τρίμηνο του 2013, ανεβάζοντας έτσι το εργατικό δυναμικό στις 4.500. Το Sentra θα κατασκευάζεται επίσης στο Μεξικό, στις Φιλιππίνες και στη Μαλαισίας.

Η Chrysler από τη μεριά της προσθέτει και νέες

θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο της στο Toledo, αφού δεν προλαβαίνει να κατασκευάζει Wranglers. Η πρόσληψη θα γίνει μέσα στο τέταρτο τετράμηνο του 2012 όπου μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα πόσες νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν.

Η BMW από τη μεριά της φαίνεται ότι έχει ξεκινήσει συνομιλίες με το Ολλανδικό εργοστάσιο της NedCar ώστε να κατασκευάζει εκεί αυτοκίνητα της. Η Mitsubishi κατασκευάζει εκεί τα Colt και Outlander για την Ευρωπαική αγορά, αλλά οι Ιάπωνες αποφάσισαν να φύγουν από αυτό στα τέλη του 2012. Οι φήμες αναφέρουν ότι η BMW θέλει να κατασκευάζει εκεί μοντέλα της Mini, αλλά επίσημη επιβεβαίωση δεν έχει βγει ακόμη από υπεύθυνο στόμα του BMW Group.

Τέλος η Κινέζικη SAIC (Shanghai Automotive Industry Corporation) ανακοίνωσε ότι ανοίγει νέα κεντρικά γραφεία στη Αμερική στο Birmingham του Michigan. Οι Κινέζοι προχώρησαν στη κίνηση αυτή, αφού πιστεύουν ότι θα βοηθήσει στο να δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες για περαιτέρω συνεργασία ανάμεσα στους Αμερικάνους και στους Κινέζους ομολόγους τους. Στα γραφεία, που έχουνε έκταση 2.800 τ.μ, θα εργάζονται 100 άτομα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα