Η Mini εξετάζει το 5-θυρο Countryman coupe

Η καριέρα του Mini Paceman κλείνει στο τέλος της χρονιάς και οι τελευταίες φήμες ανέφεραν πως η βρετανική εταιρία δεν προτίθεται να το αντικαταστήσει. Παρόλα αυτά, νέες αναφορά από το Μεγάλο Νησί λένε ότι το μοντέλο που θα το αντικαταστήσει θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2018.

Αυτό τουλάχιστον υπαινίχθηκε ο επικεφαλής σχεδιασμού του BMW Group, Adrian van Hooydonk, ο οποίος δήλωσε ότι η Mini

εξετάζει σοβαρά την προσθήκη μια νέα έκδοση αμαξώματος στην γκάμα του νέου Countryman, η οποία θα ονομαστεί Countryman coupe.

Και αυτό θα κατασκευάζεται στο Graz της Αυστρίας, από την Magna Steyr, και αν το project πάρει το πράσινο φως, η Mini θα επιλέξει διαφορετική προσέγγιση στην coupe-SUV σχεδίαση. Έτσι, αντί για 2-θυρη διάταξη, αυτό θα είναι τετράπορτο, με ελαφρώς μεγαλύτερο μεταξόνιο από το Paceman.

Μιλώντας σε βρετανικό μέσο, ο van Hooydonk τόνισε:

Μέρος του προβλήματος ήταν οι τρεις πόρτες. Έχουμε εξετάσει πολλά πράγματα, αλλά όλα μας τα [BMW] SUV coupe είναι 5-θυρα. Όσο οι άνθρωποι πιθανότατα οδηγούν τα αυτοκίνητα με μόνο ένα ή δύο άτομα, τους αρέσει η άνεση ενός επιπλέον σετ θυρών. Θέλουν να μεταφέρουν επιπλέον πράγματα, να ρίξουν μια σακούλα στο πίσω μέρος ή να πάρουν κάποιον.

Keywords
Τυχαία Θέματα