Η Michelin μας εξηγεί τα ελαστικά της Ferrari F12berlinetta

Η Michelin έδωσε ένα δελτίο τύπου για να ανακοινώσει ότι το ταχύτερο ελαστικό της το Pilot Super Sport, επιλέχθηκε από την Ferrari να τοποθετηθεί στην F12berlinetta, στο ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής που έχει βγάλει ποτέ η εταιρία από το Maranello. Η F12berlinetta πατά πάνω σε 20″ ζάντες με ελαστικά διαστάσεων 255/35 μπροστά και 315/35 πίσω.

H

Ferrari συνέχισε την συνεργασία της με την Michelin μετά την άκρως πετυχημένη συνεργασία που είχε με τις FF και 599 GTO και οι Γάλλοι μας μιλούν ότι το ελαστικό διαθέτει τεχνολογία Twaron το οποίο το κάνει 5 φορές πιο ανθεκτικό και ελαφρύ, σε σχέση με τα συμβατικά ελαστικά που χρησιμοποιούν χάλυβα στην δομή τους.

Η τεχνολογία αυτή προέρχεται από την εμπειρία της Michelin στους αγώνες αντοχής και χρησιμοποιεί διαφορετικές χημικές ενώσεις από καουτσούκ στην αριστερή και δεξιά πλευρά του πέλματος. Στο εξωτερικό ένα μοναδικό ελαστομερές -το οποίο έχει μέχρι σήμερα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά στα αγωνιστικά ελαστικά- εξασφαλίζει εξαιρετική αντοχή στο χρόνο. Στο εσωτερικό του, ένα ελαστομερές τελευταίας γενιάς κάνει το ελαστικό να αποκτά μεγάλη πρόσφυση ακόμη και σε βρεγμένο οδόστρωμα. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να βρεις στο δελτίο τύπου που ακολουθεί.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα