Η Mercedes πιστεύει πως ο Rosberg ήταν πολύ συντηρητικός με τα ελαστικά του

Παρότι εντυπωσίασε στις κατατακτήριες του Σαββάτου, κερδίζοντας μια ακόμη pole position, ο Nico Rosberg δεν κατάφερε να πάρει την κάρο σημαία. Με τον teammate του και μεγάλο αντίπαλο στην μάχη για τον τίτλο Hamilton, να τον προσπερνά στα ίσια μέσα στην πίστα και να διευρύνει το βαθμολογικό πλεονέκτημα, μόλις δυο αγώνες πριν το τέλος της σεζόν. Μετά από το πρώτο pit-stop των δυο πιλότων, ο Βρετανός ήταν πολύ ταχύτερος, με τον Toto Wolff να λέει αμέσως μετά τον αγώνα πως ο

Nico ήταν, ίσως, υπερβολικά συντηρητικός με τα ελαστικά του.

Δεν έχουμε μιλήσει με τον Nico ακόμα, αλλά όταν μέτραγε, ήταν πιθανώς πολύ συντηρητικός με τα ελαστικά. Στο τέλος, ήταν πολύ πιο γρήγορος και πρόφθασε το Lewis, αλλά δεν είναι αρκετό. Όμως, ήταν πολύ πιο γρήγορος (στο τέλος) και νομίζω ότι πραγματικά ήταν θέμα υπερβολικής διαχείρισης των ελαστικών.

Όπως είναι λογικό, ο Rosberg είναι απογοητευμένος από την εξέλιξη, αφού βλέπει να χάνει τον τίτλο, παρότι βρέθηκε για μεγάλο κομμάτι της σεζόν να οδηγεί την κούρσα και αρκετές φορές με μεγάλη διαφορά. Μάλιστα, ο Γερμανός αποκαλύπτει και άλλη μια λεπτομέρεια για τη μάχη με τον Lewis, λέγοντας πως ο ίδιος έκανε λάθος με τις ρυθμίσεις στη φάση του προσπεράσματος.

Ήταν χάλια για μένα σήμερα (σ.σ. χθες), αλλά έτσι είναι τα πράγματα. Μου πήρε πάρα πολύ για να βρω το ρυθμό μου. Μόλις ο Lewis με πέρασε, τον βρήκα, αλλά ήταν πολύ αργά. 5-10 γύρους μετά (το προσπέρασμα) άρχισα να νοιώθω περισσότερο άνετα. Ποτέ δεν τα εγκατέλειψα, ήμουν απόλυτα αποφασισμένος να ασκήσω πίεση πάνω στο Lewis σε όλο τον αγώνα και προσπάθησα να βρεθώ λίγο πιο κοντά, αλλά αυτό απλά δεν ήταν δυνατό σήμερα.

(Στο προσπέρασμα) Έκανα ένα λάθος, επειδή χρησιμοποίησα το λάθος πράγμα για να πάρω περισσότερο KERS. Όταν τον είδα να έρχεται, αποφάσισα να πάω για επιπλέον δύναμη, αλλά ποτέ δεν την έλαβα.

Νόμιζα ότι χρησιμοποιούσα το σωστό πράγμα, αλλά υπήρχε μια καθυστέρηση σε αυτό. Αν έκανα την αλλαγή (της ρύθμισης) με ένα κουμπί, (η δύναμη) θα ήταν άμεση, αλλά με τον διακόπτη υπάρχει μια καθυστέρηση, έτσι ποτέ δεν πήρα το επιπλέον KERS. Είχα μια μεγάλη πτώση (στη δύναμη), κι αυτός είναι ο λόγος που στα τελευταία μέτρα έκανε τέτοιο άλμα και με έφτασε.

Οπότε, αυτό ήταν ένα λάθος που δεν το γνώριζα.

Παρά την -πέμπτη συνεχόμενη- ήττα, ο Γερμανός δεν χάνει τα κίνητρά του, δηλώνοντας πως δεν θα αλλάξει στρατηγική, συνεχίζοντας στους αγώνες που απομένουν με πλήρη δέσμευση και φουλ επίθεση.

[Πηγές: Formula 1, Sky Sports, Autosport | Photo Copyrights: Mercedes AMG F1 Team]

Keywords
Τυχαία Θέματα