Η Mercedes AMG GT θα αντικατασταθεί από μια νέα SLS AMG το 2020

18:16 8/4/2014 - Πηγή: AutoBlog

Ακόμη δεν την είδαμε και τα Βρετανικά μέσα αναφέρουν πότε θα αντικατασταθεί. Η Mercedes AMG GT θα παρουσιαστεί το καλοκαίρι, αντικαθιστώντας ουσιαστικά την SLS AMG. Κίνηση θα παίρνει από έναν V8 4,0-λίτρων twin-turbo κινητήρα απόδοσης 486, 526 και 587 ίππων στην έκδοση Black Series. Ο κινητήρας θα είναι

διαθέσιμος μόνο με το 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Αρχικά θα βγει στην αγορά η έκδοση με τα 525 άλογα, θα ακολουθήσει το 2016 η entry-level έκδοση με τα 486 άλογα, ενώ το 2018 θα παρουσιαστεί η Black Series έκδοση των 587 ίππων.

Η AMG GT θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά ως coupe, αφού η Mercedes-Benz θεωρεί πως ενδεχομένως θα κόψει πωλήσεις από την SL-Class. Το σπορ γερμανικό αυτοκίνητο θα έχει κύκλο ζωής έξι ετών και το 2020 θα καταργηθεί, με μια νέα SLS AMG, κατασκευασμένη πάνω σε ένα νέο carbon σασί να την αντικαθιστά.

Όταν ο επικεφαλής σχεδιασμού της Mercedes-Benz δηλώνει πως το νέο sports car της εταιρίας θα είναι “η ομορφότερη Mercedes” που έχει σχεδιάσει η ομάδα του και όταν ο επικεφαλής της AMG δηλώνει πως ο νέος κινητήρας είναι ένα πολύπλοκο αριστούργημα, ακούς. Ακούς με προσοχή.

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Keywords
Τυχαία Θέματα