Η McLaren ζητά σαφήνεια για το F-Duct

Από τις κορυφαίες ομάδες, η Red Bull και η Lotus είναι εναντίον του F-Duct της Mercedes, ενώ και η Ferrari δείχνει να έχει πάρει αυτή τη στάση. Παλαιότερα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της McLaren Racing, Jonathan Neale, δήλωνε ότι η ομάδα του στηριζόταν στη

FIA για το αν το σύστημα είναι νόμιμο ή παράνομο, αλλά τώρα, ο Paddy Lowe, Τεχνικός Διευθυντής της βρετανικής ομάδας, λέει έμμεσα ότι η υπομονή έχει όρια, μιας και πρέπει να ξεκαθαρίσει η κατάσταση πρέπει να ξεκαθαρίσει.

Νομίζω ότι υπάρχουν πράγματα που συζητούνται στο παρασκήνιο. Δεν έχουμε μια δυνατή άποψη για έναν τρόπο ή για έναν άλλον. Αυτή τη στιγμή, πιστεύω πως χρειαζόμαστε σαφήνεια. Στην πραγματικότητα, θα ήταν καλύτερα αν είχαμε σαφήνεια από πριν και θα δούμε τι θα γίνει στην Κίνα. Μέχρι η κατάσταση να γίνει ξεκάθαρη, είναι δύσκολο να προσπαθήσουμε να κινηθούμε προς εκείνη την κατεύθυνση. Έτσι, πραγματικά, έχουμε κολλήσει αυτή τη στιγμή.

Δεν υπάρχει αυτό που λένε, στο πνεύμα των κανονισμών. Είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται συχνά, αλλά το βιβλίο των κανονισμών είναι ένα βιβλίο με κείμενα με νόημα, κι εσύ αποφασίζεις τι σημαίνει και δουλεύεις πάνω σ’ αυτό. Δεν υπάρχει τίτλος που να λέει: “Και πάνω απ’ όλα, πρέπει να διατηρήσεις το πνεύμα.”

Ο Βρετανός επισημαίνει ότι δεν έχει σημασία αν το σύστημα της Mercedes είναι στο πνεύμα των κανονισμών, αλλά αν επιτρέπεται από τους κανονισμούς.

Το σύστημα για το οποίο γίνεται η συζήτηση είναι στο μονοθέσιο της Mercedes. Θα μπορούσατε να πείτε ότι είναι στο πνεύμα, αφού υπάρχει με το DRS. Λοιπόν, σίγουρα, δεν είναι έτσι. Το DRS είναι ένα σύνολο κανονισμών για την κίνηση του πτερυγίου της πίσω πτέρυγας, και δεν είναι τίποτα άλλο. Έτσι, η συζήτηση για το αν μπορεί ή όχι να διατηρηθεί το σύστημα πάνω στο αυτοκίνητο δεν είναι γύρω από το πνεύμα των κανονισμών, αλλά από το αν οι κανονισμοί το επιτρέπουν ή όχι.

Νομίζω κι εγώ ότι αυτή η κατάσταση μάς έχει κουράσει. Πρέπει να υπάρξει μια επίσημη και οριστική απόφαση από τη FIA και όχι ανεπίσημες δηλώσεις του Charlie Whiting.
Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα