Η Mazda απευθύνεται στους πιο ενθουσιώδεις οδηγούς με ειδικές εκδόσεις για το MX-5 και το Demio

Όλες οι Ιαπωνικές εταιρίες ετοιμάζουν ειδικές εκδόσεις για τα μοντέλα τους, ειδικά για την Ιαπωνική αγορά και η Mazda δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Ιδίως όταν έχει στα χέρια της δύο εξαιρετικά και ιδιαίτερα αγαπητά αυτοκίνητα: το νέο MX-5 και το νέο Mazda2 ή Demio, όπως ονομάζεται στην χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Ξεκινώντας από την ειδική έκδοση για το νέο MX-5, να αναφέρουμε πρώτα απ’ όλα ότι ονομάζεται “Roadster NR-A”. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι το συγκεκριμένο

μοντέλο πλησιάζει σε αυτό που ονομάζουμε “track-focussed” και αυτό φαίνεται από τις αλλαγές που έχουν γίνει. Δεν είναι πολλές, αλλά είναι στοχευμένες και αξιόλογες. Πρώτα απ’ όλα, εξοπλίζεται με ένα σετ ρυθμιζόμενων αμορτισέρ της Bilstein που συνοδεύονται φυσικά από νέα ελατήρια. Έπειτα, η Mazda επέλεξε να φροντίσει την ψύξη του κινητήρα και έτσι, εφοδιάζει το “NR-A” με μεγαλύτερα ψυγεία ενώ τέλος, το σύστημα πέδησης έχει αναβαθμιστεί με μεγαλύτερα φρένα. Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι κάτω από το καπό δεν βρίσκεται ο ισχυρότερος, δίλιτρος κινητήρας αλλά ο 1500άρης με τα 131 άλογα.

Η δεύτερη ειδική έκδοση, αφορά στο Demio και ονομάζεται “15MB”. Υποθέτω ότι το “15” αφορά στην χωρητικότητα του κινητήρα -1.5 λίτρα- που σημειωτέον, εξοπλίζεται με μία ολοκαίνουρια 4-2-1 εξάτμιση και που, όπως αναφέρει η εταιρία, διαθέτει βελτιωμένη απόκριση. Ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο, μηχανικό κιβώτιο ενώ τα φρένα είναι μεγαλύτερα, ακριβώς όπως και στο Roadster NR-A.

Keywords
Τυχαία Θέματα