Η Lyons Motor παρουσίασε στη Νέα Υόρκη το LM2 Streamliner Prototype, το supercar 1.700 ίππων, μετά τις δημοσιογραφικές μέρες

22:30 6/4/2015 - Πηγή: AutoBlog

H Lyons Motor Cars είχε, αρχικά, ανακοινώσει ότι θα παρουσιάσει στη φετινή έκθεση της Νέας Υόρκης, το supercar 1.700 ίππων της Lyons. Όμως, τεχνικοί λόγοι την οδήγησαν να αλλάξει το πρόγραμμα της, για να ανακοινώσει ότι το αυτοκίνητο δεν θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια των δύο δημοσιογραφικών ημερών, αλλά τις επόμενες ημέρες, όταν η έκθεση ανοίξει για το κοινό.

Αυτό και έγινε, και σήμερα η αμερικάνικη Lyons Motor Cars έδωσε

κάποιες κακής ποιότητας φωτογραφίες μέσα από τη σελίδα της στο Facebook. Το γιατί η Lyons δεν παρουσίασε το αυτοκίνητο στους δημοσιογράφους είναι ένα ερώτημα. Είχε να κρύψει κάτι, απλά δεν πρόλαβε ώστε το μοντέλο να παρουσιαστεί σήμερα, ή δεν ήθελε να απαντήσει σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με εντυπωσιακά του τεχνικά χαρακτηριστικά.

Στο δελτίο τύπου, η εταιρία είχε υποστηρίξει πως επειδή ο ιδρυτής της είναι τελειομανής, το αυτοκίνητο δεν ήταν έτοιμο σύμφωνα με τα δικά του πρότυπα, και αυτός είναι ο λόγος που δεν το πήγαν στην έκθεση από τις πρώτες μέρες.

Να θυμίσω πως το LM2 Streamliner concept, σύμφωνα με την εταιρία, διαθέτει ανθρακονημάτινο αμάξωμα και έναν twin-turbo V8 8,2-λίτρων κινητήρα που παράγει 1.700 άλογα και 2.180 Nm ροπής. Ο κινητήρας, συνδυάζεται με ένα 7-τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και σύστημα τετρακίνησης για να εκτοξεύει το LM2 Streamliner στα 96 km/h σε μόλις 2,2 δευτερόλεπτα ενώ το 0-160 ολοκληρώνεται σε μόλις 4,1. Σε ότι αφορά την τελική ταχύτητα, αυτή ανέρχεται στα 466,7 χλμ/ώρα (290 μίλια/ώρα).

Το πρωτότυπο δεν έχει κανένα καλώδιο, με όλα τα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά εξαρτήματα να επικοινωνούν μέσω κυμάτων ραδιοσυχνοτήτων (RF) και να τροφοδοτούνται με ρεύμα ασύρματα. Αν ισχύει, είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια υλοποίηση εφαρμόζεται σε αυτοκίνητο.

Keywords
Τυχαία Θέματα