Η Lotus ζητά να καθυστερήσει το πρώτο pre-season test

Οι φετινές χειμερινές δοκιμές έχουν προγραμματιστεί για τις 28-31 Ιανουαρίου, στην πίστα Jerez της Ισπανίας, 19-22 Φεβρουαρίου και 27/2-3 Μαρτίου στην πίστα Sakhir του Bahrain. Ο σχεδιασμός αφήνει κενό 18 ημερών ανάμεσα στα δυο πρώτα test, έτσι ώστε οι ομάδες να έχουν το χρόνο να διορθώσουν ό,τι προβλήματα παρουσιαστούν στους νέους turbo V6 κινητήρες, πριν την έναρξη του δεύτερου.

Τώρα, η Lotus

ζητάει να μετατεθεί κατά μια εβδομάδα η ημερομηνία του πρώτου από αυτά, στη Jerez. Σύμφωνα με τον Mathias Brunner, του Speed Week, η Βρετανική ομάδα έθεσε το θέμα προς συζήτηση κατά τη διάρκεια της συνέλευσης στο Παρίσι, αφού οι περιορισμένοι πόροι δεν φαίνεται να της επιτρέπουν να έχει έτοιμο το νέο μονοθέσιο στις 28 Ιανουαρίου. Με τα οικονομικά προβλήματα της ομάδας να είναι γνωστά εδώ και καιρό, δεν αποτελεί έκπληξη η προχθεσινή παράκληση. Αυτό που θα προκαλούσε έκπληξη, θα ήταν η συναίνεση των υπόλοιπων ομάδων για την καθυστέρηση του πρώτου test. Μάλιστα, ένα από τα αφεντικά των ομάδων φέρεται να δήλωσε ανεπίσημα:

Όλοι ξέραμε τις ημερομηνίες για τη Jerez και όλοι έκαναν τον προγραμματισμό τους ανάλογα. Εάν κάποιος δεν είναι έτοιμος, αυτό δεν είναι πρόβλημα των υπολοίπων.

Αυτό τον μήνα και συγκεκριμένα στο διάστημα 17-19, θα λάβει χώρα το test ελαστικών της Pirelli στο Bahrain, με μονοθέσια του 2013. Η Lotus είχε απορρίψει εξαρχής την συγκεκριμένη πρόσκληση, αφού τα χρήματα από την PDVSA δεν έχουν μπει ακόμη στα ταμεία της. Έτσι, γίνεται εμφανές το πόσο μεγάλο μειονέκτημα θα αποκομίσει εάν χάσει και τις δοκιμές της Jerez, συνυπολογίζοντας και το γεγονός πως τα καινούρια συστήματα για το 2014 είναι πολλά και ο χρόνος μέσα στις πίστες περιορισμένος.

Σε ότι αφορά το test ελαστικών, το F1 Strategy Group αποφάσισε στο Παρίσι να ανοίξει την πρόσκληση σε όλες τις ομάδες, πέρα από τις 4 που είχε γίνει αρχικά, με τις McLaren, Force India και Toro Rosso να την αποδέχονται. Σύμφωνα όμως με πηγές μέσα από τη McLaren, μόνο η τρίτη από αυτές θα συμμετάσχει τελικά στις δοκιμές, επιβεβαιώνοντας αυτό που είχαμε γράψει πριν από δέκα ημέρες περίπου, με τις Ferrari, Mercedes και Red Bull (συν την “δικιά της” Toro Rosso) να είναι οι μοναδικές ομάδες που θα πάρουν μέρος.

[Πηγή: GMM, Speed Week | Photo Copyrights: Malcolm Griffiths/Lotus F1 Team]

Keywords
Τυχαία Θέματα