Η Lamborghini Asterion δεν θα περάσει στην παραγωγή

Η Lamborghini παρουσίασε στο Παρίσι την Asterion LPI 910-4, ένα εντυπωσιακό super cruiser που μοιάζει να μην απέχει πολύ από την παραγωγή. Το τελευταίο κομμάτι όμως δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο λάθος αφού σύμφωνα με τον Επικεφαλής Έρευνας και Εξέλιξης της εταιρίας, Maurizio Reggiani, η Lamborghini δεν έχει σκοπό να περάσει την Asterion στην παραγωγή.

Αποφασίσαμε να μην το κάνουμε.

Δημιουργήσαμε την Asterion περισσότερο για να δούμε την αντίδραση υπέρ ή κατά του plug-in hybrid και όσον αφορά το design.

Δήλωσε ο Reggiani. Να υπενθυμίσω πως η Asterion φορά τον γνωστό V10 κινητήρα των 5.2 λίτρων που παράγει 610 άλογα και τον πλαισιώνει με τρεις ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής ισχύος 300 ίππων. Το αυτοκίνητο μπορεί να κινηθεί για 50 χιλιόμετρα αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια ενώ ακόμα και ως υβριδικό, η μέση κατανάλωση του δεν ξεπερνά τα 4.2 λίτρα με τις εκπομπές CO2 να είναι στα 98 gr/km. Το powertrain, εξελίχθηκε σύμφωνα με τον Reggiani αποκλειστικά από την Lamborghini με μηδενική βοήθεια από το Group

Για εμάς, η Asterion είναι μία προθήκη για να δείξουμε τι μπορεί να είναι μία Lamborghini.

Συμπλήρωσε ο Ιταλός. Ωστόσο, κλείνοντας τη συνέντευξη, τόνισε πως η υιοθέτηση αυτού του drivetrain από την επερχόμενη Urus “δεν θα ήταν η καλύτερη επιλογή όσον αφορά τη ροπή και την πιθανότητα χρήσης σε εκτός δρόμου καταστάσεις”. Ανοίγει την πόρτα σε υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες που είναι σε θέση να προσφέρουν ροπή από χαμηλές στροφές ο Reggiani; Θα δείξει. Πάντως, ευτυχώς ή δυστυχώς, η Asterion δεν θα δει το φως της παραγωγής.

Keywords
Τυχαία Θέματα