Η Jaguar λέει αντίο στην XK με την XK66 Special Edition

Η Jaguar το καλοκαίρι θα αποχαιρετήσει την ΧΚ (ήδη εργάζεται πάνω στον αντικαταστάτη της) και για να πει αντίο στο μεγάλο coupe/roadster της ανακοίνωσε την XK66 Special Edition.

Η ειδική έκδοση θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά στην αγορά της Γερμανίας, θα βγει σε μόλις 66 μονάδες στη παραγωγή, με το όνομά της να προέρχεται από το γεγονός πως φέτος συμπληρώνονται 66 χρόνια από τότε που η Jaguar

παρουσίασε στην έκθεση του Λονδίνου την XK120.

Μηχανικά φορά τον V8 5,0-λίτρων κινητήρα απόδοσης 380 ίππων και θα είναι διαθέσιμη τόσο σε coupe όσο και σε convertible έκδοση. Θα υπάρχουν δύο χρώματα (British Racing Green και Stratus) και διαθέτει χρωμιομένους πλαινούς καθρέπτες, ειδικά σήματα XK66, ζάντες 20″, μαύρα σήματα Union Jack, με την οροφή στην ανοικτή έκδοση να είναι είτε σε μαύρο είτε σε μπεζ χρώμα.

Στο εσωτερικό συναντάμε και εδώ ειδικά σήματα, όπως επίσης δερμάτινες επενδύσεις και αλουμινένια paddles. Στον βασικό εξοπλισμό της υπάρχουν κάμερα οπισθοπορείας, ενεργά φωτιστικά σώματα και σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών.

Οι πωλήσεις της θα ξεκινήσουν από τον Μάιο με την XK66 Coupe να έχει αρχική τιμή 99.830 ευρώ και την convertible 107.580 ευρώ.


[Πηγή: Jaguar]

Keywords
Τυχαία Θέματα