Η Hyundai υπόσχεται ένα ολοκαίνουριο ηλεκτρικό όχημα για τις Η.Π.Α. μέσα στα επόμενα 3 χρόνια

Η Hyundai μπορεί να ονομάζει το υδρογονοκίνητο Tucson ως «την επόμενη γενιά των ηλεκτρικών οχημάτων» αλλά ακόμα και η ίδια πιστεύει πως η τρέχουσα γενιά έχει κάτι να προσφέρει. Αλλιώς δεν θα ετοίμαζε να ρίξει στην Αμερικανική αγορά ένα ολοκαίνουριο ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα δεν είναι κάτι νέο για την Hyundai.

Μία ηλεκτρική έκδοση του i10 χρησιμοποιήθηκε στην σύνοδο των G20 στη Σεούλ το 2010 καθώς ο Κορεάτης κατασκευαστής έχει ήδη παρουσιάσει το BlueOn EV (φωτό). Όμως σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο Product Planning για την Hyundai Motor America, το επερχόμενο ηλεκτρικό όχημα θα είναι κάτι το εντελώς καινούριο. Σίγουρα θα είναι μικρό, σίγουρα θα παρουσιαστεί μέσα στην επόμενη τριετία και σίγουρα θα φοράει το σήμα της Hyundai αλλά πέρα από αυτό δεν γνωρίζουμε κάτι άλλο.

Γενικά πάντως, η Hyundai εξακολουθεί να πιστεύει στο υδρογόνο ως λύση μηδενικών εκπομπών ρύπων μακροπρόθεσμα. Ωστόσο οι νέοι και αυστηρότεροι κανονισμοί που επιβάλλουν όλες οι χώρες σιγά-σιγά, «ανάγκασαν» την Κορεάτικη φίρμα να παραγκωνίσει εμπόδια όπως το «άγχος της εμβέλειας» και οι αργοί χρόνοι φόρτισης και να μπει στο παιχνίδι των υβριδικών/ηλεκτρικών άμεσα.

[Πηγή: Hyundai]

Keywords
Τυχαία Θέματα