Η Hyundai σκέφτεται να κυκλοφορήσει το ix25 στην Ευρώπη και Αμερική το 2017

To Hyundai ix25 το είδαμε σε φωτογραφίες προερχόμενες από την Κίνα το περασμένο καλοκαίρι, και μέχρι τώρα δεν ξέραμε αν θα κυκλοφορήσει εκτός της Κινέζικης αγοράς.

Ανώνυμες πηγές μέσα από την κορεάτικη εταιρία αναφέρουν ότι το compact crossover παρόλο που εξελίχθηκε και κατασκευάζεται στην ασιατική υπερδύναμη, είναι πολύ πιθανό να κυκλοφορήσει και στην Αμερική και στην Ευρώπη. Το πότε θα

πραγματοποιηθεί αυτό είναι άγνωστο αλλά η πιο πιθανή ημερομηνία φαντάζει το 2017.

Επειδή αυτό φαντάζει μακριά, η ίδια πηγή αναφέρει ότι η Hyundai θα παρουσιάσει σύντομα μια crossover έκδοση του πρόσφατα παρουσιασμένου i20 για να καλύψει το κενό. Πληροφορίες για τη “παγκόσμια” έκδοση του ix25 δεν υπάρχουν, ούτε το που θα κατασκευάζεται, αλλά αυτό που ξέρουμε από την κινέζικων προδιαγραφών αυτοκίνητο είναι σε σχέση με το πρωτότυπο, έχει χάσει αρκετά από τα φουτουριστικά χαρακτηριστικά του, μιας και η Hyundai έχει τοποθετήσει σε αυτό πιο ήπιας σχεδίασης φωτιστικά σώματα, μικρότερες ζάντες και νέους προφυλακτήρες.

Υιοθετεί τη νέα φιλοσοφία της εταιρίας “Fluidic Sculpture 2.0″ και έχει μήκος 4.270 mm, πλάτος 1.780 mm, ύψος 1.630 mm, με τα 2.590 mm μεταξόνιο. Θα τοποθετηθεί κάτω από το ix35 και θα κατασκευαστεί στην πλατφόρμα του i20, φορώντας τους ίδιους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου που είναι διαθέσιμοι στο i20. Έτσι ανάμεσά τους θα συναντάμε έναν 1.200αρη βενζίνης και έναν 1.400αρη πετρελαίου.

Τέλος, να θυμίσω ότι η Hyundai παρουσίασε τον περασμένο Μάρτιο το Intrado concept, το οποίο ανήκει στην κατηγορία subcompact crossover.

Keywords
Τυχαία Θέματα