Η Hyundai σε κάνει Iron Man. Περίπου…

Η Hyundai είναι μια από τις διάφορες εταιρίες που αναπτύσσουν ειδικά εσωσκελετικά ρομπότ. Πρόκειται για ειδικά κουστούμια-ρομπότ, που έχουν σχεδιαστεί για να αυξάνουν την δύναμη του ανθρώπινου σώματος, να προλαμβάνουν ατυχήματα και τραυματισμούς ή ακόμη και να χρησιμοποιούνται ως μέσα αποκατάστασης του ανθρώπινου σώματος μετά από ατυχήματα.

Το νέο δημιούργημα της νοτιοκορεατικής εταιρίας, που αποτελεί εξέλιξης ενός άλλου που είχε παρουσιάσει έναν χρόνο πριν, είναι κάτι το διαφορετικό, μιας

και όποιος το φορά, τον μετατρέπει σε Iron Man. Όποιος φορά τη στολή, μπορεί να σηκώσει με σχετική ευκολία αντικείμενα εκατοντάδων κιλών, ενώ σύμφωνα με την εταιρία, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για στρατιωτική χρήση, με τους στρατιώτες να μπορούν να μεταφέρουν εξοπλισμό βάρους 50 κιλών σε μεγάλες αποστάσεις.

Η Hyundai έχει ετοιμάσει και μια ελαφρύτερη έκδοση του ρομπότ που προσφέρει υποστήριξη στην σπονδυλική στήλη και στα πόδια και απευθύνεται σε ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, σε άτομα με αναπηρία, όπως και σε άτομα με ειδικές ανάγκες.

Οι στολές αυτές είναι μέρος του προγράμματος Next Mobility της Hyundai, ένα πρόγραμμα που έχει ως στόχο να οδηγήσει “στην ελεύθερη κυκλοφορία και στην εύκολη μετακίνηση των ανθρώπων και των αντκειμένων”.

[See image gallery at www.autoblog.gr]

Keywords
Τυχαία Θέματα