Η Hyundai και η Kia ετοιμάζουν φθηνά SUVs για την Κίνα

Η Hyundai και η Kia ετοιμάζουν να βγάλουν στην αγορά φθηνά SUVs, αποκλειστικά για την αγορά της Κίνας, ώστε αυτά να μπορέσουν να τοποθετηθούν απέναντι από τα αντίστοιχα αυτοκίνητα των Κινέζων κατασκευαστών.

Με την Κίνα να είναι η μεγαλύτερη αγορά και για τις δύο κορεατικές εταιρίες, το πρώτο φθηνό SUV της Hyundai

θα βγει στην αγορά τον Νοέμβριο του έτους, με την κατασκευή του γίνεται στο εργοστάσιο της στη πόλη Changzhou, ενώ το 2017 θα παρουσιαστεί και ένα μικρότερο SUV που θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρίας στη πόλη Chongqing. Το πρώτο SUV της Kia θα είναι ένα μεσαίου μεγέθους που θα κυκλοφορήσει το 2017, ενώ ένα μικρότερο θα βγει στην αγορά το 2018.

Τα αυτοκίνητα, για να κρατηθεί το κόστος τους χαμηλά, θα κάνουν χρήση εξαρτημάτων που θα προέρχονται από Κινέζους προμηθευτές, με την Hyundai-Kia να έχει ήδη ένα κέντρο έρευνας και ανάπτυξης στη πόλη Yantai της Κίνας. Πέρυσι, το μερίδιο που κατείχε στην αγορά της Κίνας η Hyundai-Kia μειώθηκε σε 8,9%, στο χαμηλότερο των τελευταίων ετών (10,4% το 2014), με ορισμένους αναλυτές να πιστεύουν πως τα χαμηλού κόστους SUVs θα μπορούσαν να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην ποιότητα και στην εικόνα των δύο εταιριών, ειδικά από τη στιγμή που τα δύο εμπορικά σήματα από τη Νότιο Κορέα, θέλουν να χαρακτηριστούν πλέον ως πιο upmarket.

Keywords
Τυχαία Θέματα