Η Honda βάζει και γυναίκα και ξένο στο διοικητικό της συμβούλιο

Έπειτα από την απόφαση να χρησιμοποιείται η Αγγλική, ως επίσημη γλώσσα των συμβουλίων της Honda, η Ιαπωνική εταιρία κάνει ένα ακόμα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός, βάζοντας στο Συμβούλιο Διευθυντών της τόσο μία γυναίκα, όσο και έναν ξένο.

Μπορεί ακούγεται πολύ απλό και κάποιοι ίσως αναρωτηθούν γιατί αυτή η διπλή ανάδειξη αποτελεί είδηση αλλά για όποιον γνωρίζει πώς λειτουργούν τα υψηλά κλιμάκια σε οποιαδήποτε Ιαπωνική εταιρία, καταλαβαίνει πως το συγκεκριμένο

νέο είναι πάρα, μα πάρα πολύ σημαντικό.

Η 66-χρονη Hideko Kunii είναι καθηγήτρια μηχανολογίας και προώθησης ισότητας φύλων στο Shibaura Institute of Technology και αν εγκριθεί η εισαγωγή της στο Board of Directors της Honda, θα είναι η πρώτη γυναίκα διευθυντής σε μεγάλη Ιαπωνική μάρκα, αφού τα συμβούλια τόσο της Toyota, όσο και της Nissan είναι ανδροκρατούμενα. Θα είναι επίσης η δεύτερη διευθύντρια τμήματος που δεν προέρχεται από το εσωτερικό της Honda.

Εκτός από την Hideko Kunii όμως, η ετήσια “αναδιάρθρωση” της Honda, έφερε και την προαγωγή του Issao Mizoguchi (Βραζιλιάνος με Ιαπωνική καταγωγή) στη θέση του επιβλέποντος των επιχειρήσεων της εταιρίας στη Ν. Αμερική. Για την ιστορία, ο Mizoguchi είναι ο πρώτος “ξένος”, μη-Ιάπωνας δηλαδή, που φτάνει τόσο ψηλά στην ιεραρχία της Honda. Η προαγωγή του Mizoguchi, έρχεται ως “απάντηση” (σε εισαγωγικά γιατί η εθνικότητα του Mizoguchi δεν είχε σχέση με την προαγωγή του) στην ανέλιξη στην ιεραρχία της Toyota του Mark Hogan αν και ούτε η Honda, ούτε η Toyota μπορούν να φτάσουν στο συγκεκριμένο τομέα τη Nissan και το διεθνές board of directors της.

[Πηγή: Reuters]

Keywords
Τυχαία Θέματα