Η General Motors υπόσχεται πως δεν θα υπάρξουν απολύσεις στα τρία εργοστάσια της στη Γερμανία μέχρι το 2018

23:30 8/2/2014 - Πηγή: AutoBlog

Η General Motors ανακοίνωσε πως υπέγραψε μία συμφωνία με εργαζόμενους στα τρία μεγάλα εργοστάσια της στη Γερμανία. Σύμφωνα με την συμφωνία, ο Αμερικανικός κολοσσός εγγυάται τις θέσεις εργασίας σε αυτά τα εργοστάσια μέχρι το 2018.

Με τις σχέσεις μεταξύ GM και εργαζομένων να ακροβατούν σε τεντωμένο σκοινί τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της διαφωνίας των τελευταίων με τα σχέδια για την επιστροφή του Ευρωπαϊκού τμήματος στην κερδοφορία, η συμφωνία που υπογράφηκε είναι ένα ξεκάθαρο σημάδι για τη βελτίωση του κλίματος.

Μέχρι στιγμής,

η GM έχει “υποσχεθεί” πως θα δώσει στο Russelsheim ένα επιπλέον μοντέλο (ακούγεται έντονα πως δεν θα είναι Opel αλλά μάλλον Buick ή Holden). Επιπρόσθετα, το εργοστάσιο στο Eisenach θα συνεχίσει να κατασκευάζει το Corsa και το Adam ενώ στο Kaiserslautern θα κατασκευάζονται διάφορα εξαρτήματα. Δυστυχώς, το εργοστάσιο στο Bochum θα σταματήσει να κατασκευάζει οχήματα μέχρι το τέλος του 2014.

Η GM βλέπει το 2014 ως μεταβατική χρονιά για τις Ευρωπαϊκές επιχειρήσεις της. Αργότερα μέσα στη χρονιά θα παρουσιαστεί το Corsa facelift ενώ στις αρχές του 2015 περιμένουμε το ανανεωμένο Astra. Παράλληλα με αυτά (κι άλλα) μοντέλα, θα παρουσιαστούν και νέες οικογένειες κινητήρων με απώτερο στόχο φυσικά, την επιστροφή στην κερδοφορία.

[Πηγή: Reuters]

Keywords
Τυχαία Θέματα