Η Fiat Chrysler Automobiles ίσως πάρει πρόστιμο ύψους 105 εκατ. δολαρίων λόγω ανακλήσεων

Η NHTSA είναι έτομη να δώσει ένα πολύ ισχυρό μήνυμα σε όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες που έχουν επιχειρηματική δραστηριότητα στις Η.Π.Α, και δεν ακολουθούν τις διαδικασίες ανάκλησης και ασφαλείας, μιας και όπως αναφέρει η The Wall Street Journal, η FCA θα πάρει πρόστιμο ύψους 105 εκατ. δολαρίων. Εκτός από χρηματικό πρόστιμο ρεκόρ, η FCA θα πρέπει να αποδεχθεί και έναν ανεξάρτητο ελεγκτή που θα παρακολουθεί τα θέματα ανάκλησης της εταιρίας αλλά και τις διαδικασίες ασφαλείας της.

Η FCA ενδεχομένως θα προσφέρει οικονομική βοήθεια στους ιδιοκτήτες εκείνων των Jeep

Grand Cherokee και Liberty που θα μπορούσαν ενδεχομένως να πάρουν φωτιά, ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο να μειωθεί το πρόστιμο μαμούθ αν η FCA εναρμονιστεί με τις απαιτήσεις της NHTSA.

Το πρόστιμο ρεκόρ είναι το αποτέλεσμα της έρευνας που ξεκίνησε η NHTSA στην FCA, στην οποία εξέτασε περισσότερες από 24 διαφορετικές περιπτώσεις, που η υπηρεσία εθνικής προστασίας των Η.Π.Α, υποστηρίζει πως, η FCA δεν ακολούθησε τις κατάλληλες διαδικασίες ανακλήσεων, ενώ υπήρξαν και ελλείψεις στον τομέα της ασφάλειας. Η NHTSA πιστεύει πως από τις ελλείψεις αυτές στον τομέα της ασφάλειας, επηρεάζονται περισσότερα από 11 εκατ. αυτοκίνητα της FCA.

Keywords
Τυχαία Θέματα