Η Ferrari παίρνει πρωτοβουλία για τη βελτίωση της Formula 1

Η Ιταλική μάρκα, που έχει συνδέσει το όνομά της όσο καμία άλλη ομάδα με τη Formula 1, όχι μόνο δεν αποχωρεί ή απειλεί να αποχωρήσει από το σπορ, αλλά καλεί σε συζήτηση όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους, με σκοπό να καταλήξουν σε νέες ιδέες που θα κρατήσουν τη Formula 1 ως το σημείο αναφοράς στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Ο πρόεδρος της Ferrari, Luca Cordero di

Montezemolo, έστειλε μια επιστολή-πρόσκληση στον Bernie Ecclestone και τον Donald McKenzie, πρόεδρο της CVC Capital, ζητώντας παράλληλα συνεισφορά από όλους τους χώρους: τις ομάδες, τους χορηγούς, τους διοργανωτές, τα μέσα ενημέρωσης, έτσι ώστε οι βασικές αξίες της Formula 1 να επαναπροσδιοριστούν, κάνοντας άνοιγμα και σε νέους συνεργάτες όπως η Goggle και Apple.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Scuderia, ο Montezemolo επιδιώκει να πέσουν πολλές ιδέες στο τραπέζι, έχοντας σε πρώτο πλάνο τους θεατές.

Η Formula 1 πρέπει να βασίζεται στην τεχνολογική καινοτομία, την έρευνα και την ανάπτυξη, αλλά όλα αυτά πρέπει να γίνουν με βιώσιμο κόστος και πάνω απ ‘όλα, πρέπει να μετακινηθεί προς τα εμπρός, ως μέρος ενός προϊόντος που μπορεί να προσφέρει θέαμα. Επειδή είναι το θέαμα που αντλεί τους εμπορικούς εταίρους, τους χορηγούς και πάνω απ ‘όλα, τους οπαδούς, οι οποίοι είναι οι πραγματικοί τελικοί χρήστες του προϊόντος της Formula 1.

Με τον εκπρόσωπο της Ferrari, Renato Bisignani, να προσθέτει:

Είναι φυσικό για τη Ferrari να ασκεί προληπτική προσέγγιση και οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στα κατάλληλα επίπεδα.

Υπάρχει ανάγκη να δράσουμε συλλογικά με τους βασικούς φορείς του αθλήματος και να προβληματιστούμε σχετικά με τη συνολική εικόνα, να κάνουμε εποικοδομητική κριτική προς το συμφέρον του αθλήματος, κοιτώντας προς την τεχνολογία και το θέαμα.

Η Formula 1 έχει χτιστεί όλα αυτά τα χρόνια σε μια μοναδική μάρκετινγκ και αθλητική πλατφόρμα και πρέπει τώρα να παγιώσει την ικανότητά της να προσελκύει παγκόσμιους χορηγούς, να εμπλέκεται με τους οπαδούς και να κάνει τους αγώνες πιο συναρπαστικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της ομάδας στο Maranello, πριν τη διεξαγωγή του Ιταλικού Grand Prix στις 7 του ερχόμενου Σεπτέμβρη. Όσο για την επικείμενη αποχώρηση από τη Formula 1, με στόχο το Le Mans και τους αγώνες αντοχής, από τη Ferrari τονίζουν πως αυτά δεν είναι τίποτα περισσότερο από σενάρια φαντασίας, αφού η ομάδα θα μπορούσε κάλλιστα να συμμετέχει και στα δυο από το 2020.

[Photo Copyrights: Studio Colombo/Ferrari]

Keywords
Τυχαία Θέματα